Mnogo bi pomogao ekipi u borbi za prvaka, ali...

Oršić trenira na Maksimiru, navijači Dinama u transu

Samir Mlaćo

Po treći put ove sezone Dinamo nije uspio da savlada ljutog rivala Hajduka. Bilo je jučer 0:0 na Maksimiru, te Modri ostaju ispod Splićana, ali bitka za prvaka se nastavlja.

Modrima su svakako pojačanja potrebna, a navijači su sa osmijehom bili kada su na Maksimiru ugledali Mislava Oršića.

Oršić je iz Dinama otišao u Trabzonspor, a povrijedio se na ljeto na treningu i uspješno je operisan nakon teške povrede križnog ligamenta.

Ipak, sada se osjeća bolje i sve bliži je povratku na teren. To će naravno biti u Trabzonsporu, ali navijači Dinamo potajno se nadaju da bi Oršić mogao se vratiti u Dinamo i pomoći ekipi u osvajanju titule prvaka.

Oršić je sa osmijehom odrađivao treninge, te prema svemu sudeći djeluje da je spreman da se vrati na teren, s obzirom da već radi i sa loptom.

Posljednju utakmicu za reprezentaciju Oršić je odigrao u Kataru na Svjetskom prvenstvu, a bio je asistent protiv Kanade i Brazila, te strijelac u pobjedi nad Marokom.

Mislav Oršić je zimus prešao iz Dinamo Zagreba u Southampton, no boravak u tom klubu bio mu je jedna od najlošijih epizoda u karijeri.

Osim što je Southampton kao posljednjeplasirani napustio društvo najboljih, Oršić se nije naigrao i sreću je morao potražiti negdje drugo.

Jakirović najavio pojačanja

"Vjerujem da ćemo mi biti prvi koji će proći cilj, ja sam trener, ali u saradnji sa sportskim sektorom dovest ćemo igrače koji su nam potrebni, radimo na tome", jučer je rekao Jakirović nakon najvećeg hrvatskog derbija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je danas saznao u šesnaestini finala Konferencijske lige. To će biti španski Betis koji je svakako favorit, ali Modri vjeruju da mogu u Evropi zaigrati kao par godina ranije kada su rušili velike timove iz Liga petice.

Sada je situacija nešto drugačija, mnogo se pate, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropi, no uz kvalitetna pojačanja navijači vjeruju da će gledati 'dobri-stari' Dinamo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.