Navijači Hajduka bruje o potezu Brune Petkovića: Mali skandal kao povod za novu teoriju zavjeru

Hrvatski derbi odigran bez golova

Navijači Hajduka bruje o potezu Brune Petkovića: Mali skandal kao povod za novu teoriju zavjeru

Admin Čaušević

U dugo iščekivanoj utakmici Dinamo i Hajduk su odigrali bez previše rizika u igri te je meč završen bez golova. Modri su bili nešto agilniji, ali se Splićani nisu dali te su kući odnijeli vrijedan bod.

Susret na Maksmiru je sudio Patrik Kolarić i može se reći da je glavni arbitar utakmice vrlo dobro odradio svoj meč. Međutim, kako to obično biva uvijek se pojavi neki detalj o kojem se priča.

Kao i obično navijači Hajduka prije i poslije utakmica pripremaju teren za priču o sudijskom kriteriju bez obzira ko će biti čovjek u crnom. Tako je i ovaj put.

Dinamo nosi neslavni epitet da stalno ima sudijske protekcije u Hrvatskoj, a navijači Hajduka nakon posljednjeg derbija imaju još jedan razlog za tu tvrdnju.

Naime, u drugom poluvremenu Bruno Petković je bez lopte prvo povukao, a zatim i blago udario nogom jednog igrača Hajduka i navijači Bijelih smatraju da su oštećeni tom prilikom.

Oglasi

Petković je od ranije imao žuti karton jer je Zvonimira Šarliju udario laktom, međutim u drugom poluvremenu sudija Kolarić je odlučio zažmiriti.

Situaciju kada je Petković napravio potez koji ga je mogao koštati isključenja možete pogledati ovdje.

Poslije ove scene mnoge pristalice Splićana smatraju da se nešto slično desilo na suprotnoj strani da bi fudbaler Hajduka bio oštećen.

Inače, praktično jedna sporna situacija na meču bio je poništen gol Dinama u finišu susreta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mauro Petković je zatresao mrežu, ali je prethodno igrao rukom te je njegov gol opravdano poništen nakon dojave iz VAR sobe.

Podsjećanja radi, Hajduk je nakon remija osigurao prvo mjesto na tabeli i nakon što Dinamo odigra dva zaostala meča pošto je razlika ostala sedam bodova.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DDG
“Teoriju zavjeru”. Nije Čauš sposoban naslov napisati bez pogreške
0 0
E.Car
Koliko vidim prvo ga je kucno ovaj u zelenom dresu ali po pokretima tijela rekao bih da je ovo neka zehebancija!!! Sta su se digli ovi iz Splita sve nekakve zavjera, zlo itd a Dinamo im je tamo sinonim za uspješan klub i treba da ih kopiraju a ne da se bave glupostima!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi