Ko će se radovati u derbiju?

U Mostaru se spušta zavjesa na prvi dio sezone: Ivanković i Rožman otkrili karte!

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Od 18 sati veliki derbi 18. kola Premijer lige u Mostaru igraju Zrinjski i Sarajevo.

Borba za drugo mjesto i ko će se dodatno približiti jesenjm prvaku banjalučkom Borcu. Na Koševu je bilo 1:0, a sada Plemići žele na pauzu na najbolji način.

Sarajevo igra veoma loše gosti i to je jasno i svima u klubu. Sada se nadaju da konačno mogu to promijeniti i da će doći do bodova.

Treneri Mario Ivanković i Simon Rožman odredili su početne postave:

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Zlomislić, Sabljić, Kiš, Radić, Malekinušić, Ivančić, Memija, Senić, Bilbija. Na klupi su: Soldo, Marin, Jukić, Čanađija, Ramić, Hrvanović, Stanić, Mišić, Ćuže, Prskalo, Batarelo.

FK Sarajevo: Rogić, Duraković, Renan, Hasić, Julardžija, Beganović, Aničić, Anđušić, Đuričković, Buljubašić. Mustafić. Na klupi su: Šahinović, Trako, Čataković, Kyeremeh, Ališah, Ljukovac, Soldo, Mulalić, Čelik.

Rožman je pred večerašnji meč kazao.

"Jedan dobar period iza nas, dobra je atmosfera, raduju me neke stvari na treningu koje su jako dobre i to je pozitiva pred nastavak sezone. Igrači koji su tu fokusirani su, radujemo se utakmici protiv Zrinjskog", rekao je Rožman.

Ne bježi od činjenice da je Zrinjski favorit i čestitao im je za nastupe u Evropi.

"Čestitam Zrinjskom na igrama u Evropi, dobro su zastupali našu ligu i državu. Mi mamo svoju, računicu, Zrinjski je favorit, ali imamo mi dosta toga pokazati. Svi igrači koji dobiju šansu, pružit će svoj maksimum."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Večeras u timu Sarajeva nema ofanzivca Penarande koji je povrijeđen, dok zbog tri žuta kartona nema Slaviše Radovića i njegovo mjesto će zauzeti Elvir Duraković.

Pravdu u Mostaru dijeli najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Večerašnjim susretom ujedno se završava prvi dio sezone u Premijer ligi BiH, a pripreme klubova za drugi dio počinju već u drugoj sedmici januara naredne godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.