Spektakl za kraj: U Mostaru se igra derbi 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine
Utakmicom Zrinjskog i Sarajeva završava se jesenji dio sezone Premijer lige BiH.

Zrinjski domaćin Sarajevu

Spektakl za kraj: U Mostaru se igra derbi 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Eldar Ganibegović

Danas će biti okončano 18. kolo, a ujedno i jesenji dio Premijer lige Bosne i Hercegovine i to derbi utakmicom u Mostaru.

U okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski će večeras od 18 sati biti domaćin Sarajevu.

Biti će to posljednja utakmica u jesenjem dijelu prvenstva, ali mnogo važna i za jedan i za drugi tim.

Naime, Zrinjski ovaj meč dočekuje na drugoj poziciji s 35 bodova, 10 manje i utakmicom manje od Borca koji je vodeći i pobjeda bi Plemićima dala krila i nadu da se mogu boriti za odbranu naslova.

Sarajevo je na četvrtoj poziciji s 33 boda koliko ima i treći Velež, a pobjeda bi tim s Koševa lansirala na drugo mjesto gdje bi prezimili i također ostali u borbi za eventualnu titulu.

Oglasi

Za Zrinjski ova utakmica dolazi nakon teškog meča i sjajnog rezultata protiv Aston Ville (1:1) i s te strane je Sarajevo vjerovatno u prednosti, no ostaje da vidimo ko je zaista spremniji i bolji u ovom momentu.

Najbolji bh. sudija, Irfan Peljto, biti će na centru, a pomagat će mu Arnel Novalić iz Doboja i Josip Čolić s Kupresa. Četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Borac nezaustavljiv, Željezničar tone, kiks Veleža

U tri dana iza nas odigrano je pet utakmica 18. kola. Prvog dana Borac je s 0:2 bio bolji od Posušja i na dominantan način potvrdio jesenju titulu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je izgubio u Gabeli od GOŠK-a (1:0) i samo zahvaljujući kasnom golu Hrkaća jučer, odnosno remiju Igmana i Veleža (1:1) neće prezimiti u zoni ispadanja. 

Kada je borba za ostanak u ligi u pitanju, Tuzla City i Zvijezda 09 slavili su pobjede od po 3:0 protiv Sloge, odnosno Širokog Brijega. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi