FOTO: EPA

Euroliga, 15. kolo

Hezonja utišao Beograd, Real razbio Crvenu zvezdu: Skroman nastup Džanana Muse

Haris Zilić

U 15. kolu košarkaške Eurolige Real Madrid je nastavio svoju neumoljivu seriju i deklasirao je Crvenu zvezdu u prepunoj Štark Areni u Beogradu rezultatom 58:72.

Prva četvrtina ponudila je dobru igru domaće ekipe koja je bila u egalu.

Povela je Zvezda 7:0, Real se vratio, bilo je dobrih perioda oba tima i na kraju prve četvrtine rezultat 20:20.

U drugoj četvrtini Real je bacio u brzinu više, dobio period 14:25 i otišao na odmor sa +11 (34:45), tada je bilo jasno da Zvezdu čeka težak zadatak.

Treća četvrtina donosi sigurnu igru Kraljeva, povećavali su prednosti, otišli su na +16 i tu je priča bila završena. treći period gosti su dobili 11:16.

U posljednjoj četvrtini egal igra, koš za koš većinom do konačnih 58:72.

U timu Reala izdvojio se Mario Hezonjasa double-double učinkom od 17 poena i deset skokova te tako bio najzaslužniji za Realovu raposdiju u Beogradu, Poirier je dodao 14 poena.

Naš Džanan musa je u gostujućem timu pružio skromnu partiju i za 19 minuta na parketu ubacio je četiri poena, dodao jedan skoka i dvije asistencije.

Kod Crvene zvezde Mitrović je ubacio 14 poena, dodao četiri skoka, teodosić je ubacio 14 poena uz pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 15. kolo:

Crvena zvezda - Real Madrid 58:72

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.