FOTO: EPA

Spremaju aktivnu zimu

Milioneri kucaju na vrata Old Trafforda

Haris Zilić

Bliži se kraj kalendarske godine, a to znači da se lagano zakuhavaju i priče u fudbalskim transferima, a poznato je da januarski prelazni rok zna ponuditi neke od spektakularnih transfera.

Borussia Dortmund je u krizi rezultata u prvenstvu Njemačke i u posljednja četiri duela osvojili su samo tri boda i izgubili korak za vodećim dvojcem Bayer Leverksuenom i Bayernom.

U Dortmundu će biti promjena na zimu, a njemački mediji pišu da su Milioneri na radar stavili Sergia Reguilona (27).

Pomenuti fudbaler je člčan Manchester Uniteda, ali ove sezone se nije puno naigrao. U svim takmičenjima skupio je ukupno deset nastupa za Crvene đavole u svim takmičenjima.

Igra na poziciji krila i beka, a prošle sezona bio je i na posudbi u Tottenhamu.

U Dortmundu žele u januaru ovog španskog fudbalera na posudbu, a onda u junu naredne godine da potpišu ugovor jer je od juna 2024. godine slobodan fudbaler obzirom da mu ističe ugovor sa Unitedom.

Pomenuti fudbaler ima i šest nastupa za reprezentaciju Španije.

Milioneri iz Dortmunda žele da pojačaju tim i sigurno da će biti dosta promjena već u januaru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dodajmo da se Borussia plasirala u nokaut fazu Lige prvaka, a u osmini finala ih očekuje dvomeč protiv PSV-a. Prvi meč se igra 20. februara u Eindhovenu, revanš meč je 13. marta u Dortmundu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.