Novi kiks Dortmunda, ludnica u Sinsheimu
FOTO: EPA

Bundesliga, 16. kolo

Novi kiks Dortmunda, ludnica u Sinsheimu

Haris Zilić

Sredinom ove sedmice igra se vandredno 16. kolo njemačke Bundeslige nakon čega ide zimska pauza, a već ovog utorka vidjeli smo tri zanimljiva rezultata i deset golova na tri utakmice.

Werdrer je na svom terenu uspio uzeti bod RB Leipzigu te tako goste usporiti u borbi za vrh tabele. Završeno je rezultatom 1:1.

Strijelac za Werder bio je Njinmah u 75. minuti utakmice na asistenciju Stagea, dok je za goste pogodio Openda u 47. minuti.

Borussia Dortmund je također razočarala svoje navijače.

Milioneri su večeras remizirali 1:1 protiv ove sezone loše ekipe Maniza, tako da je Borussia napravila novi ozbiljan kiks i već četiri utakmice u šampionatu ne zna za trijumf.

Gol za Dortmund postigao je Brandt u 29. minuti iz slobodnjaka, a za goste strijelac je bio Van Den Berg u 43. minuti na asistenciju Mwene.

Oglasi

Spektakularan duel u Sinshiemu odigrali su Hoffenheim i Darmstadt, a konačan rezultat je glasio 3:3.

Bundesliga 16. kolo:

Werder Bremen - RB Leipzig 1:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Dortmund - Mainz 1:1

Hoffehneim - Darmstadt 3:3

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi