Nerealna scena u Dortmundu - Ono što je spasio Sule graniči se s nemogućim

Fenomenalna intervencija defanzivca Borussije

Nerealna scena u Dortmundu - Ono što je spasio Sule graniči se s nemogućim

M. Šljivak

Borussia Dortmund i PSG igraju odlučujući meč 6. kola Lige prvaka, a pred oba gola u dosadašnjem dijelu meča viđene su brojne šanse. Najveću šansu propustio je Kylian Mbappe, ali pričat će se o onom što mu je zaustavio Niklas Sule.

Defanzivac Borussije iz Dortmunda Niklas Sule izveo je nestvaran potez koji se graniči s nemogućim u meču Lige prvaka protiv PSG-a.

Kylian Mbappe je krenuo sam prema golu, prošao je golmana domaćeg tima i poslao je loptu prema praznoj mreži i svi su već vidjeli vodstvo PSG-a.

Međutim, uslijedio je potez sezone Niklasa Sulea. Bacio se sjajni defanzivac Dortmunda i skinuo je udarac Mbappea, te je na čudesan način spasio svoj tim.

Pogledajte ovu zaista čudesnu intervenciju štopera Borussije. Ovo je fenomenalno.

Oglasi

PSG se u dosadašnjem dijelu meča popirlično ispromašivao. Nevjerovatno je da nije bilo golova s obje strane jer jednostavno sijeva pred golmanima.

Niklas Sule nedovoljno dobar za Bayern

Niklas Sule je u ljeto 2017. godine prešao u Bayern zajedno s kolegom iz Hoffenheima Sebastianom Rudyjem. Međutim, u Minhenu je često trpio kritike.

Mnogi su tvrdili da ovaj defanzivac nije dovoljno dobar za bavarski tim. Trpio je kritike, imao je i tešku povredu, da bi u ljeto prošle godine nezadovoljan odlučio otići iz kluba.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/salihovic-pomogao-bayernovoj-zvijezdi-da-ostvari-zelju/335294[/twitter]

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kao novu sredinu je odabrao velikog rivala Borussiju iz Dortmunda. Ispostavio se to kao dobar potez i Sule je prošle sezone bio standardan član prvog tima.

Ove sezone je nastupio u 14 utakmica i postigao je jedan pogodak. Ovaj potez večeras mogao bi donijeti dosta BvB-u.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovdje je trebao i morao biti gol!
1 0
Medo-Brundo
Wow wow
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi