Leverkusen upisao novu pobjedu, Harry Kane postigao novi gol, a Demirović "zaspao".

Okončava se jesen u Bundesligi

Kane se šali, ali Leverkusen ne: Bayer će Novu godinu slaviti na prvom mjestu

Eldar Ganibegović

U okviru 16. kola njemačke Bundeslige pratili smo pet mečeva u terminu od 20:30 sati. Bayer Leverkusen ponovo je upisao uvjerljivu pobjedu, dok je Bayern teško stigao do tri boda kod Wolfsburga. Igrao je i Ermedin Demirović, no bez učinka. 

Krenimo od Bayer Leverkusena. Apotekari su na BayAreni ugostili Bochum i kući ga ispratili s četiri lopte u mreži. Bilo je 4:0.

Već na poluvremenu je sve bilo riješeno, odnosno bilo je 3:0. Sva tri gola postigao je Schick, dok je Boniface u 69. minuti postavio konačan rezultat.

Bayern je gostovao kod Wolfsburga i slavio 1:2. Musiala i Kane su pogađali na Mullerove asistencije za 0:2 u 33. i 43. minuti, dok je u 45. Arnold postigao jedini gol za Vukove.

Freiburg je poražen 3:2 kod Heidenheima i to nakon preokreta. Holer je pogodio u sedmoj minuti za 0:1, izjednačio je Dinkci na otvaranju nastavka, da bi Holer svojim drugim golom, ovaj put iz penala, donio novo vodstvo gostima.

Kleindienst je u 85. minuti postigao pogodak za 2:2 i tako vratio stvari na početak, da bi konačnih 3:2 u nadoknadi vremena postavio autogolom Ginter. 

Borussia Monchengladbach je nakon velikog preokreta poražena 2:1 Frankfurtu kod Eintrachta. Prvi gol na meču postigao je Wober u 27. minuti za 0:1, da bi Buta u nadoknadi donio izjednačenje domaćima.

Potpuni preokret u sedmoj minuti nadoknade, kada je za konačnih 2:1 pogodio Koch. Gosti su u 88. minuti ostali i s igračem manje nakon što je put u svlačionicu pokazan Woberu. 

Stuttgart je dočekao Augsburg i slavio s 3:0. Undav i Guirassy su pogađali u prvom, Fulhrich u drugom poluvremenu.

Naš Ermedin Demirović igrao je svih 90 minuta kod gostiju, a od učinka može se izdvojiti žuti karton iz 11. minute.

Ovim utakmicama okončan je jesenji dio sezone u Njemačkoj. Bayer Leverkusen će prezimiti na prvom mjestu s 42 boda, dok Bayern ima četiri manje i utakmicu manje.

Bundesliga se nastavlja 12., 13. i 14. januara utakmicama 17. kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 16. kolo:

Bayer Leverkusen - Bochum 4:0
Eintracht Frankfurt - Borussia MG 1:1
Heidenheim - Freiburg 3:2
Stuttgart - Augsburg 3:0
Wolfsburg - Bayern 1:2

Raspored 17. kola (12.14. januara 2024. godine):

Bayern - Hoffenheim
Koln - Heidenheim
Augsburg - Bayer Leverkusen
Freiburg - Union Berlin
Mainz - Wolfsburg
RB Leipzig - Eintracht
Darmstadt - Borussia Dortmund
Bochum - Werder
Borussia MG - Stuttgart

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.