Ermedin Demirović će sanjati golmana Stuttgarta, bh. napadač nije mogao da vjeruje šta se desilo

To bi bio gol karijere, ali...

Ermedin Demirović će sanjati golmana Stuttgarta, bh. napadač nije mogao da vjeruje šta se desilo

E. Čaušević

Stuttgart i Augsburg igraju trenutno utakmicu 16. kola njemačke Bundeslige, a u centru pažnje početkom drugog poluvremena našao se bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Stuttgart je ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenja u Bundesligi jer ovaj tim igra zaista odlično što je malo ko očekivao.

Domaći se nalaze pred pobjedom i protiv Augsburga jer imaju prednost od 3:0 i čini se da je na ovom susretu sve riješeno.

Stuttgart je odlično otvorio utakmicu i stigao do prednosti u 18. minuti kada je mrežu gostiju zatresao Undav.

U finišu prvog dijela novi udarac za Augsburg. Igrači Stuttgarta odlično su kombinovali, a Undav je ovaj put bio asistent za Guirassyja koji zabila pogodak za 2:0.

Oglasi

Međutim, Augsburg je početkom drugog dijela mogao da smanji rezultat jer su gosti imali veliku priliku i to zahvaljujući Ermedinu Demiroviću koji ove sezone igra u zaista odličnoj formi.

Naime, Demirović dobio loptu na nekih 40 metara udaljenosti od gola i krenuo je u napad, a potom fenomenalno šutirao sa 30-tak metara. Loptu su svi već vidjeli u golu, no golman Stuttgarta to je nevjerovatno odbranio.

Sigurno da bi to bio vjerovatno naljepši gol u dosadašnjoj karijeri bh. napadača, ali nažalost Nubel ga je zaustavio i fantastično odbranio taj šut.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sjajan pokušaj Demirovića i odbranu Stuttgarta možete vidjeti na OVOM LINKU.

Domaći su posao završili u 69. minuti kada je Fuhrich pogodio za 3:0, te Stuttgart već sada može upisati nova tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi