Uz jastuk jedna slika, pogled ka daljinama - U Minhenu je danas poseban dan
Zanimljivo predstavljanje Thomasa Muller

Thomas Muller ostaje u klubu

Uz jastuk jedna slika, pogled ka daljinama - U Minhenu je danas poseban dan

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern i legendarni ofanzivac Thomas Muller (34) potpisali su produženje saradnje do ljeta 2025. godine. Bayern je na jedinstven način predstavio nastavak saradnje ikone kluba koji će tako karijeru završiti u voljenom timu.

Thomas Muller potpisao je novi ugovor s Bayernom koji će ga u klubu zadržati do jula 2025. godine kada će vjerovatno i okončati bogatu karijeru.

Nakon dugih pregovora, koji su u pojedinim trenucima bili pred kolapsom, Muller i Bayern su se ipak dogovorili on je potpisao novi ugovor. Naravno, zadovoljstvo je veliko, a Muller je predstavljen posebnom fotografijom.

"Sretan sam što se moj put u Bayernu nastavlja. Želim odraditi svoj dio posla kako bismo i dalje bili uspješni kao tim, ali i kao klub. Meni je jako bitno da budem stub svega i da pomognem timu da ide u pravom smjeru. Želim počastiti naše navijače s golovima, asistencijama, ljubavlju prema igri, strasti prema fudbalu i nadam se s još dosta trofeja", riječi su Thomasa Mullera.

Oglasi

34-godišnji fudbaler je prošao sve omladinske selekcije Bayerna, a za prvi tim je debitovao 2008. godine. Odigrao je 684 utakmice uz učinak od 237 golova i 261 asistencije, te je osvojio sve što je mogao.

Do ove sezone bio je jedan od najplaćenijih fudbalera kluba s platom od 20.5 miliona eura, no finansijski detalji nastavka saradnje nisu saopšteni.

Čelnici Bayerna hvale Thomasa Mullera

Čelnici Bayerna puni su riječi hvale za Thomasa Mullera nakon što je potpisao novi ugovor. Sijaju od sreće.

"Sretni smo što Thomas Muller ostaje u Bayernu. Onje lider na i van terena, uzor je svima i nevjerovatno bitan za cijeli tim. Pametan je, pomaže timu, nikad nije povrijeđen i tu je uvijek kada ga trebamo. Jednostavno rečeno, pouzdan i kvalitetan", rekao je sportski direktor Christoph Freund.

"On je u nedjelju pokazao koliko je bitan za naš tim. On je unikat u klubu, neko ko se nikada ne skriva i neko ko i kada je možda povrijeđen, uvijek nađe način da motiviše sve. Uživa u poslu, sjajno komunicira. Muller je M u 'Mia san Mia'. Želimo mu ogroman uspjeh u budućnosti", poručio je izvršni direktor kluba Jan-Christian Dreesen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I predsjednik kluba Herbert Hainer je sretan što je došlo do nastavka saradnje s ikonom kluba.

"Thomas Muller pripada Bayernu kao Frauenkirche (katedrala) Minhenu. Rođen je u predgrađu, odrastao je u klubu i već je legenda. Rijetkima je tako nešto uspjelo. Njegova karijera je ispunjena rekordima, više nikada neće biti igrača kao što je Thomas Muller", riječi su predsjednika kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi