Trener Liverpoola se oglasio

Svi su se smijali kada su se sudarili Klopp i Tsimikas, a onda je otkrivena najgora moguća vijest

Endin Čaušević

Liverpool i Arsenal igrali su sinoć veliki derbi u okviru 18. kola, a duel na Anfieldu završen je rezultatom 1:1. No, meč je obilježila nevjerovatna scena iz 35. minute kada je Jurgen Klopp povrijedio Kostasa Tsimikasa nakon jedne čudne situacije, a Nijemac je o tome pričao i nakon utakmice.

Meč na Anfieldu nije ponudio toliko uzbuđenja koliko se očekivalo u okršaju Liverpoola i Arsenala, a sigurno da su gosti na kraju mogili biti zadovoljniji rezultatom jer su zadržali prvu poziciju na tabeli.

Topnici su sjajno otvorili utakmicu i već u četvrtoj minuti poveli su sa 1:0 kada je gol postigao Gabriel nakon što mu je asistirao Martin Odegaard.

No, Liverpool se uspio vratiti u 29. minuti. Alexander-Arnold je bio asistent, a gol za 1:1 zabio je Mohamed Salah i ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat velikog derbija na Anfieldu.

Međutim, scena koja je obilježila utakmicu desila se nekoliko minuta nakon Salahovog gola. U duelu su bili Tsimikas i Bukayo Saka, a na kraju je lijevi bek pao i sudario se s Kloppom nakon čega se povrijedio.

Grčki fudbaler se povrijedio jer je Klopp pao na njega i nije mogao da nastavi utakmicu, a i sam njemački stručnjak bio je u šoku jer nije mogao da vjeruje šta se desilo.

Da stvar bude gora čini se da je riječ o težoj povredi i da je Tsimikas slomio ključnu kost, te da Grka očekuje nekoliko mjeseci pauze.

"Bio bih najsretniji kada bih mogao Tsimikasu dati svoju ključnu kost da on bude ponovo zdrav i spreman za igru. Nije lijepo kada se nešto takvo desi ispred vas i još kada ste uključeni u sve to. Nisam siguran je li se povrijedio kada sam ja pao na njega ili... Baš ružan prizor", rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Liverpoola dodao je da ljekarski tim vjeruje da se Tsimikas povrijedio prilikom pada jer je nezgodno pao na zemlju, a ne zbog toga što se sudario s njim.

Bilo kako bilo pred Grkom je duži oporavak i na teren će se vratiti tek za dva mjeseca ukoliko bude sve išlo prema planu i programu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.