Zbog ovog pitanja sudiji Virgil van Dijk rizikuje veliku kaznu - Kamera je sve snimila

Nizozemac u problemu

Zbog ovog pitanja sudiji Virgil van Dijk rizikuje veliku kaznu - Kamera je sve snimila

Midhat Šljivak

Derbi meč 18. kola engleske Premier lige između Liverpoola i Arsenala odigran na Anfieldu završen je bez pobjednika (1:1). Meč je obilježio Virgil van Dijk koji se suočava s kaznom jer je sudiji gestikulirao da je pijan.

Liverpool i Arsenal odigrali su meč bez pobjednika (1:1). Ovaj rezultat ostavio je Topnike na vrhu Premiershipa, a Redsi su odmah iza njih.

Igrači domaćeg tima nisu bili zadovoljni suđenjem Chrisa Kavanagha, a potez kojeg je napravio Virgil van Dijk mogao bi mu donijeti kaznu Fudbalske asocijacije (FA).

Nizozemski defanzivac je u jednom trenutku u razgovoru nakon odluke sudiju Kavanagha pitao da li je pio. Kamera ga je uhvatila i sada iskusni štoper rizikuje kaznu Fudbalske asocijacije.

Oglasi

Pogledajte ovu zaista zanimljivu gestikulaciju Virgila van Dijka prema sudiji Kavenaghu. Vidjet ćemo kako će FA reagovati na ovakvu scenu s obzirom na to da se prigovori sudiji itekako kažnjavaju.

Jurgen Klopp: "Bože, kako su dobri"

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp dao je zanimljiv komentar na snagu Arsenala i bio je poprilično iskren. Klopp je impresioniran, a drago mu je što je i njegov tim pokazao da je izuzetno jak u ovom trenutku.

"Moj Bože kako su jaki! Dobre vijesti su da smo i mi dobri", rekao je Klopp i nastavlja:

"Teško se vratiti iz zaostatka, naročito kada znate kako brze igrače ima Arsenal. Imali smo nekoliko nelogičnih dodavanja u ključnim trenucima. Ovo nam je lekcija."

"Utakmica je bila izuzetna. Malo je čudna bila situacija oko potencijalnog penala, ne znam je li sudija mogao vidjeti, nisam siguran da li je donio pravu odluku", rekao je Klopp.

Arsenal je vodeći na tabeli Premiershipa s 40 bodova, ispod njih su Liverpool i Aston Villa s 39, a u borbi za titulu još su Tottenham s 36 i Manchester City s 34 boda i utakmicom manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Definitivno bi ovo mogla biti jedna od najzanimljivijih sezona od osnivanja Premiershipa. Nikad više timova nije vodilo bitku za vrh i ljubitelji fudbala jedva čekaju naredne akcije na Ostrvu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Kaznit smrdonju sa konjskim repom .. svako kolo vrijeđa sudije .. ne podnosi kuja holandska da je neko bolji od njega ..bio jednu sezonu dobar i kapak ..kuja holandska narkomanska
0 2
King_Kenny
...treba ga suspendovati do kraja sezone,i njega i Salaha...njega jer je ovo pokazao sudiji,a Salaha reda radi,jer dobro igra...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi