Fotografija govori sama za sebe

Neke stvari su zapisane u zvijezdama - Mehmedović je očito ispunio svoje dječačke snove

Esmer Oštraković

FK Sarajevo jučer je zvanično predstavio mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine, Eldara Mehmedovića kao novo pojačanje.

Za ovog mladog veznog fudbalera ovo je povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine jer je nakon odlaska iz Slobode bio član Lokomotive iz Zagreba.

Proteklog ljeta je Mehmedović napustio Slobodu i otišao je u Lokomotivu, ali u ovom klubu nikada nije dobio pravu priliku.

Tako je Mehmedović odlučio da se vrati u Premijer ligu BiH, te je potpisao za FK Sarajevo.

Jako bitna stvar za Bordo tim je činjenica da je Mehmedović 'zaštićeno godište', to će biti i za narednu sezonu, te bi na toj strani tim sa Koševa mogao itekako profitirat.

A, čini se da su neke stvari zaista zapisane u zvijezdama. Upravo to se može reći i za potpis Mehmedovića za FK Sarajevo.

Naime, pojavila se fotografija mladog fudbalera iz njegovih dječačkih dana i to upravo u dresu FK Sarajevo.

Mehmedović je kao dječak očito sanjao dres FK Sarajevo, a želja mu se sada ispunila.

Fotografija je napravljena na jednoj utakmici na stadionu Jošik u Lukavcu, a nekoliko godina kasnije Mehmedović je očito ispunio svoje dječačke snove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine ovaj talentovani fudbaler nastupio je šest puta, a treba svakako napomenuti da je bio član i ostalih omladinskih selekcija.

Svoju karijeru Mehmedović je gradio u rodnoj Tuzli i ekipi Slobode, a sada će imati novu priliku da se dokaže bh. javnosti. Ovaj put u dresu Sarajeva.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.