FOTO: EPA

Oba kluba žele da ga dovedu

Kontakti uspostavljeni, kreće pravi rat: Hajduk i Dinamo u borbi za igrača Fiorentine!

Esmer Oštraković

Radni januar je ispred Dinama i Hajduka. Sigurno je da će oba kluba, naravno uz Rijeku, tražiti pojačanja kako bi nastavila borbu za prvo mjesto u HNL-u.

Kako prenose italijanski mediji, Hajduk i Dinamo ušli u borbu za istog igrača, a radi se o Josipu Brekalu iz Fiorentine.

Naime, Brekalo je od svog dolaska u Fiorentinu razočarao, te je praktično otpisan u ovom klubu i u januaru će promijeniti sredinu.

"Krilo iz Hrvatske može se vratiti u svoju zemlju jer u Fiorentini skoro da nema prostora za igru. Prilike koje je dobio nije iskoristio jer je igrao loše.

Ove sezone odigrao je 15 utakmica i postigao je samo jedan gol, a posljednji nastup kao prvotimac u domaćem prvenstvu imao je prije više od dva mjeseca", pišu italijanski novinari, te dodaju:

"Poslije toga je u osam utakmica skupio svega 17 minuta i to protiv Salernitane. Nakon sedam godina u Njemačkoj i Italiji čini se da je vrijeme da ide kući.

Kontakti između Fiorentine i Hajduka, te Fiorentine i Dinama su uspostavljeni. Rasplet se očekuje na početku januara", završavaju mediji iz Italije.

Iz Dinama je Brekalo otišao 2016. godine u Wolfsburg i to za ogroman novac. Dinamo je zaradio 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon toga bio je na posudbama u Stuttgartu i Torinu, a u januaru je za 1.7 miliona eura otišao u Fiorentinu.

Čini se da je za njega došao trenutak da se vrati kući. Pitanje je da li će izabrati Dinamo ili Hajduk.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.