U Hajduku žele još jedan veliki povratak, ali u igri je i klub za koji nastupa bh. reprezentativac
FOTO: EPA

Bašić napušta Lazio

U Hajduku žele još jedan veliki povratak, ali u igri je i klub za koji nastupa bh. reprezentativac

Haris Zilić

Hrvatski veznjak Toma Bašić (27) nije više u kombinacijama Lazia i vjerovatno napušta Olimpico ove zime iako sa rimskim klubom ima ugovor do 2026. godine.

Bašić je u Rim stigao 2021. godine iz redova Bordeauxa, ali nije se puno naigrao u dresu Lazia.

U tekućoj sezoni odigrao je samo devet minuta u Kupu Italije i to je sve, dakle jasan pokazatelj da na njega više ne računaju.

Pomenuti fudbaler navodno ima ponuda iz Budneslige, mogao bi se prodružiti bh. reprezentativcu Ermedinu Demiroviću u Augsburgu, međutim okreće se i novi list u cijeloj priči.

Prema pisanjima Index.hr Bašić je velika želja navijača Hajduka.

Navijači splitskog kluba prozivaju njegov povratak na Poljud, a sigurno da bi bio dobar potez u sezoni kada se Hajduk bori za titulu prvaka Hrvatske.

Oglasi

Kao junior Bašić je 2014. godine iz Zagreba prešao u Hajduk, zatim i igrao za prvi tim.

Između Hajduka i odlaska u Bordeaxu kratak period je nastupao i za Rudeš.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nema sumnje da će ovaj 27-godišnji hrvatski fudbaler razmotriti sve ponude, a povratak u HNL nije daleko od izgledne opcije.

Za reprezentaciju Hrvatske Toma Bašić je skupio dva nastupa, a 16 puta je nastupao za mlade reprezentacije Hrvatske.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi