FOTO: EPA

West Ham upisao veliki gostujući trijumf

Čekićari sa jačom municijom protiv Topnika: Osmijeh na licima navijača Liverpoola

Haris Zilić

Arsenal je razočarao svoje naviače u 19 .kolu Premiershipa. Na svom terenu u gradskom derbiju poraženi su od West Hama 2:0 i tako Liverpoolu prepustili lidersku poziciju na tabeli.

West Ham je odlično otvorio utakmicu i poveo 0:1 u 13. minuti preko Souceka.

Međutim, gol je izazvao kontorverze. Navijači Arsenala smatraju da je priznat neregularan gol, odnosno da je lopta napustila granice terena prije nego što je Bowen uposlio Součeka.

U VAR sobi su gledali ovaj detalj i u prvi mah se čini da je lopta prešla preko linije punim obimom, no na šok i nevjericu domaćih gol je priznat i to je bilo 0:1.

Arsenal kao da je bio pod šokom nakon gola, ali odluke iz VAR sobe. Do kraja polvuremena je ostalo 0:1.

U nastavku novi udarac za Topnike u 55. minuti. Sad anije bilo ništa sumnivo i Čekičari su poveli 0:2, strijelac je bio Mvaropanos na asistenciju Ward-Prowsea.

U tomu trenutku Arsenal nije imao ideju, pokušavao se vratiti u utakmicu. Odegaard je u 63. minuti kreirao finu akciju, ali izostala je relizacija.

Do kraja meča još nekoliko dobrih situacija pred golom West Hama, ali lopta nije išla u mrežu, tako da su Čekićari ostvarili veliki i vrijedan trijumf protiv Arsenala 0:2. Benrahma je za goste promašio penal u petoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 19. kolo:

Arsenal - West Ham 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.