Sjajna varka tijelom iskusnog košarkaša

Luka Dončić izdominirao protiv Warriorsa, ali ga je Steph Curry sinoć osramotio za cijeli život

Endin Čaušević

Luka Dončić odigrao je nevjerovatnu partiju u sinoćnjoj pobjedi Dallas Mavericksa protiv Golden State Warriorsa (132:122), ali u samom finišu utakmice Slovenac je bio na meti ismijavanja zbog onoga što mu je uradio Steph Curry.

Dallas je uspio da u gostima u San Franciscu upiše novu pobjedu i na najbolji način završi 2023. godinu, a naravno Maverickse je do novog trijumfa ponovo vodio nezaustavljivi Dončič.

Dončić je i sinoć "koketirao" s triple-double učinkom jer je završio meč sa čak 39 poena, deset asistencija i osam skokova.

Vodio je Dallas do pobjede u San Franciscu, ali je u samom finišu utakmice vidio kakav majstor je i Steph Curry koji je nakon sjajnog driblinga Dončića "poslao na led".

Warriorsi su pokušavali do samog kraja da se približe Mavericksima i uđu u egal završnicu, a očekivano Curry je bio taj koji je održavao svoju ekipu na životu dok god je to mogao.

No, jedan detalj iz četvrte dionice našao se u centru pažnje jer su "okršaj" imali upravo Curry i Dončić.

U jednom napadu lopta je bila kod Curryja kojeg su igrači Dallasa pokušali da udvoje, a na kraju Dončić je bio taj koji je ostao sam na igraču Golden Statea, a onda je Curry izveo magiju.

Košarkaš domaćeg tima je sjajnom varkom tijela poslao Slovenca u pogrešnom pravcu, a zatim je sjajno pogodio trojku za oduševljenje navijača u dvorani u San Franciscu.

Iako je Dončić dominirao u ovoj utakmici taj napad je obilježio meč i pokazao još jednom kakav majstor je Curry, te je to na svojoj koži sada osjetio i slovenski reprezentativac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.