Sudar titana u San Franciscu: Amerikanci ne mogu da vjeruju na koji način je Dončić završio 2023.

Nevjerovatna dominacija Slovenca

Sudar titana u San Franciscu: Amerikanci ne mogu da vjeruju na koji način je Dončić završio 2023.

Endin Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa sinoć su u gostima pobijedil Golden State Warriorse sa 132:122, a još jednu spektakularnu utakmicu odigrao je Luka Dončić koji je na najbolji mogući način stavio tačku na 2023. godinu.

Slovenac ove sezone čini se igra bolje nego ikada što je dokazao i sinoć u San Franciscu jer je odigrao zaista spektakularnu partiju, te je bio na korak da upiše triple-double učinak.

Golden State i Dallas odigrali su odličan meč, a na kraju Mavericksi su uspjeli da dođu do pobjede s deset poena razlike.

Od početka smo gledali izjednačen meč, ali je Dallas uspio da stekne prednost već u prvoj dionici kada su gosti vodili sa 34:26, te istu nisu ispuštali do samog kraja iako je Golden State bio skoro cijeli meč "u egalu".

Na kraju pravi košarkaški okršaj imali su Steph Curry i Luka Dončić, a pobjedu u svakom smislu odnio je Slovenac koji je po ko zna koji put oduševio košarkaški svijet svojom partijom.

Oglasi

Dončić je završio na kraju utakmicu sa double-double učinkom jer je uspio da ubaci čak 39 poena i doda deset asistencija, a ubilježio je i osam skokova što je zaista spektakularno izdanje ovog momka.

S druge strane Curry se zaustavio na 25 poena, te je uspio da doda još sedam asistencija i dva skoka i nije mogao da prati nevjerovatan tempo Dončića koji je na kraju prelomio utakmicu.

Veoma zanimljiv meč odigrali su sinoć Minnesota Timberwolves i LA Lakers, a na kraju su domaći slavili sa 108:106.

Minnesotu je do pobjede vodio Edwards sa 31 poenom, tri skoka i tri asistencije, dok je Anthony Davis bio najbolju u ekipi Lakersa sa 33 poena, 17 skokova i osam asistencija, ali to gostima nije bilo dovoljno da slave.

Od mečeva sinoćnjeg programa izdvaja se pobjeda Chicago Bullsa protiv Philadelphije 76ersa sa 105:92, dok je Detroit pobijedio Toronto rezultatom 129:125.

Top Komentari

DDG
Zašto ne bi vjerovali?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi