Dončić brutalno spustio novinarima pa napustio press konferenciju: "Dakle, to me nećete pitati?"

Bila je to njegova noć

Dončić brutalno spustio novinarima pa napustio press konferenciju: "Dakle, to me nećete pitati?"

Edmir Škorić

Luka Dončić obilježio je Božić u NBA ligi. Fantastični slovenski košarkaš ubacio je čak 50 poena uz 15 asistencija u pobjedi njegovog Dallasa nad Phoenix Sunsima.

Mavericksi su u Phoenixu trijumfovali sa 128:114, a svu pažnju ukrao je Dončić koji je doslovno sam razbio Sunse. Utrpao im je 50 poena, a tome dodao i 15 asistencija.

Otkako je dobio dijete, Luka je nevjerovatan i tokom mečeva u decembru ima prosjek od 37.3 poena. Uglavnom odlazi na 30+ poena, ali najefikasniji meč sezone odigrao je u Phoenixu.

Nakon utakmice je Luka ljubazno, nasmijano i strpljivo odgovarao na sva pitanja na press konferenciji, a onda istu napustio kao pobjednik. Kada su novinari rekli da više nemaju pitanja, ustao je i otišao, ali ne bez posebnog pozdrava.

"Dakle, niko me neće pitati ništa o mojoj odbrani. Dobro", poručio je razdražljivo Dončić i izazvao popriličnu buru, a na graktanje američke sedme sile je dodao:

Oglasi

"Četiri ukradene lopte, tri blokade".

Često su Luku optuživali za lošu igru u odbrani, ali reprezentativac Slovenije ih je sada sve ušutkao.

Dončić će u februaru proslaviti svoj 25. rođendan. To je prava sreća za ljubitelje košarke jer će barem još 10-ak godina moći uživati u magiji čudesnog Slovenca.

Luka već ima plan šta će raditi nakon okončanja karijere. Vratit će se u Sloveniju gdje planira miran život na farmi.

"Ne razmišljam o rekordima, mislim samo o sadašnjosti. Nemam neki poseban cilj, igrat ću dok me tijelo služi. Gdje ću biti za 20 godina? Bit ću na svojoj farmi u Sloveniji", rekao je Dončić.

Oglasi

Čudesni košarkaš već je zaradio dovoljno novca da mirno živi. Trenutno je pod ugovorom vrijednim 215 miliona dolara, no ne voli se previše isticati u javnosti.

Na odmor uvijek ide u Hrvatsku, prava je rijetkost da ga vide na nekim egzotičnim destinacijama, ali ono na što je slab su automobili.

On posjeduje istinski arsenal skupocjenih automobila. Dobar dio njih je u Sjedinjenim Američkim Državama, a samo mali dio u Sloveniji.

Da je farma njegova budućnost pokazao je i na tenisicama koje je nosio u meču s Phoenix Sunsima kada je ubacio 50 poena. One su u potpunosti inspirisane farmom i jasno je da Luka ima jasan plan po okončanju karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti