Dvojica košarkaša Memphisa srušila Luku Dončića na parket, a onda čudo i totalni muk u dvorani

Nevjerovatno šta radi ovaj čovjek

Dvojica košarkaša Memphisa srušila Luku Dončića na parket, a onda čudo i totalni muk u dvorani

Endin Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa sinoć su u sjajnoj utakmici pobijedili Memphis Grizzlies na gostovanju sa 120:113, a ponovo je briljirao nevjerovatni Luka Dončić koji je svojim potezom ponovo glavna tema javnosti širom planete.

Dallas je uspio da dođe do pobjede u FedExForumu u Memphisu iako su Grizzliesi pružili odličan otpor. No, na kraju je presudio Dončić koji je odigrao još jednu spektakularnu utakmicu.

Gosti su imali prednost na startu utakmice i prvu dionicu dobili su sa 29:24. Dallas je bio znatno bolji i u drugoj četvrtini, a na odmor se otišlo kod rezultata 67:51 za goste i već tada je bilo jasno da će se Memphis teško izvući.

Međutim, domaći su zaigrali dosta bolje u drugom poluvremenu i uspjeli da spuste razliku na svega pet poena, ali na kraju nisu imali dovoljno snage da dođu do potpunog preokreta.

Dallas je na kraju uspio da slavi sa 120:113 uz još jednu sjajnu partiju Dončića koji je završio meč sa 35 poena, osam skokova i šest asistencija.

Oglasi

Ipak, jedan potez posebno se našao u centru pažnje jer je Slovenac još jednom demonstrirao koliko je nezaustavljiv.

Čak dvojica igrača Memphisa su u jednom trenutku bila uz Dončića i čak su ga oborili parket, ali on je onako s poda uspio da pošalje nevjerovatan pas za Dantea Exuma koji je ubacio trojku i utišao dvoranu.

I komentatori su ostali u čudu jer su svi mislili da su od Dončića već sve vidjeli, ali Slovenac jednostavno ne prestaje da oduševljava košarkaški svijet svojim genijalnim potezima.

"Šta? Šta je ovo bilo? Pa, Luka je bio na podu, a dao je takav pas...", govorio je jedan od komentatora sinoćnjeg meča Memphisa i Dallasa.

Nestvaran okršaj Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića

Vjerovatno najbolji meč večeri odigran je u Atlanti gdje su Hawksi poraženi od Denver Nuggetsa sa 129:122.

U centru pažnje našli su se srbijanski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić koji su odigrali sjajnu utakmicu. Na kraju više razloga za slavlje imao je Jokić jer je njegov tim došao do pobjede.

   Srdačan pozdrav Bogdanovića i Jokića nakon sinoćnje utakmice

No, Bogdanović je odigrao meč karijere sa 40 poena, tri skoka i tri asistencije. Jokić je završio utakmicu sa 25 poena, devet asistencija i osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi