FOTO: HNK Hajduk

Otkrio je sportski direktor Hajduka šta se događa

Snovi navijača Hajduka će postati java - Nikoličius progovorio o dolasku Ivana Perišića!

Esmer Oštraković

Hajduk je prvi dio sezone završio na liderskoj poziciji i spremna je uprava ovog tima da uradi sve kako bi tu i završili na kraju sezone.

Sportski direktor Hajduka, Mindaugas Nikoličius gostovao je u novogodišnjoj emisiji klupske televizije kluba za koji radi.

Odlučio se govoriti o raznim temama, a jedna je bila posebna za navijače ovog kluba. Radi se naravno o Ivanu Perišiću.

"Imamo dobru ekipu, pokušat ćemo je nadograditi u prijelaznom roku. Nadam se iskoraku u novoj godini. Rastemo, napredujemo i imamo velika očekivanja."

Kalinić blizu povratka, moguć dolazak Perišića

"Želimo postizati mnogo golova, trebaju nam igrači za napad. Imamo jasan plan za to. Kalinić vrijedno radi sa trenerom. U narednim danima ćemo sjesti sa njima i započet će pripreme sa nama.

Ivan je povrijeđen, prerano je. Moramo da vidimo kada će se oporaviti, kada će moći trčati i igrati. Prijelazni rok kod nas traje do sredine februara i to je prednost za nas. Postoji dijalog sa Tottenhamom i donijet ćemo najbolju odluku za sve".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sprema se i zamjena za Melnjaka

"Postoje rješenja, gledamo i neke opcije za lijevog beka. Imamo opciju i posudbe igrača na šest mjeseci, to bi bilo idealno. Donijet ćemo odluku u narednim danima.

Želimo što više igrača iz akademije u prvi tim. Ali imamo i rezultatski imperativ. Ako želimo Hajduk koji će biti prvak države, onda moraju igrati najbolji", između ostaloga je rekao Nikoličius.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.