Sve pomno prate navijači  Hajduka: Stigla je ključna vijest oko Perišićevog statusa u Tottenhamu

Poslije oporavka potpis na Poljudu?

Sve pomno prate navijači Hajduka: Stigla je ključna vijest oko Perišićevog statusa u Tottenhamu

Samir Mlaćo

Ivan Perišić se u svojoj Hrvatskoj oporavlja od neugodne povrede, no čini se da će tu i ostati kada bude potpuno spreman za povratak na zeleni teren.

Perišić se već odavno povezuje sa Hajdukom i navijači splitskog kluba već odavno ga na sve načine pozivaju da dođe i obuče dres trenutnog lidera HNL-a.

U Tottenhamu Perišić gotovo sigurno neće ostati. Ni potpuno zdrav nije bio u ozbiljnim planovima za novu sezonu, a onda se povrijedio, potrgao je križni ligamenti, te dodatno se udaljio od ekipe.

Ugovor mu ističe na kraju sezone i zaista mu treba pravo čudo da mu sadašnji klub ponudi novi. Engleski novinar Nizaar Kinsella tvrdi da njegovi izvori kažu da Perišić sigurno neće ostati u Tottenhamu.

Navodi da je ta epizoda završena, te da će Perišić gotovo sigurno postati stanovnik Poljuda. Navijači Hajduka sa oduševljenjem su primili ovu vijest i vjeruju da će Perišić im ispuniti želju te zajedno sa Livajom donijeti novu euforiju u Dalmaciji.

Hajduk je trenutni lider na tabeli, no veliku bitku će sigurno do kraja voditi sa Dinamom i Rijekom. Navijači se nadaju da je konačno vrijeme za titulu i da susreti Lige prvaka se igraju na Poljudu.

Oglasi

Perišić nije debitovao za prvi tim Hajduka

Istovremeno vjeruju da će doći i Perišić, te tako dodatno pojačati ekipu u novim izazovima i pokazati da je Hajduk mamac i za igrače koji sigurno još uvijek mogu igrati u Ligama petice.

Kada je Perišić u pitanju, on je kao tinejdžer bio zvaničnog debija u Hajduku otišao u francuski Sochaux. Potom je izgradio veliku karijeru igrajući za brojne velike klubove kao što su Borussia Dortmund, Bayern i Inter.

Zvali su ga Splićani da se vrati i proteklog ljeta. Pravili su brojne akcije kako bi ga vidjeli u najdražem dresu, no on je na kraju ipak ostao u redovima Tottenhama. Sezonu je otvorio solidno. Ipak, povreda ga je zaustavila i odvojila ga je od terena na duži period.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Perišić na društvenim mrežama često objavljuje kako protiče njegov oporavak i čini se da ide brže nego što je to planirano. Počeo se kretati bez štaka i kao veliki profesionalac čini sve da što prije se pojavi na zelenom terenu.

Vjerovatno na Poljudu gdje bi bio predstavljen pred hiljadama navijača.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi