U Hajduku ga sanjaju, a Ivan Perišić pozirao s dresom drugog hrvatskog kluba

Hoće li se vratiti kući?

U Hajduku ga sanjaju, a Ivan Perišić pozirao s dresom drugog hrvatskog kluba

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić odavno je želja Hajduka i svi se u Splitu nadaju njegovom povratku jednog dana, ali on u međuvremenu pozira sa dresom drugog kluba iz Hrvatske.

Perišić ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora s Tottenhamom i navijači na Poljudu vjeruju da je realno da se vrati. Dok vode veliku bitku s Dinamom za titulu, na Poljudu su svjesni da bi dolazak iskusnog fudbalera mogao napraviti razliku.

No, Perišić se neće vratiti u Split prije kraja sezone. Trenutno se oporavlja od povrede desnog koljena koju je zadobio sredinom septembra.

U međuvrenenu je NK Imotski objavio fotografiju Perišića koji pozira s njihovim dresom uz poruku: "Naš klub uvijek ima spreman poklon za vrhunske igrače".

Ivan Perišić pozirao s dresom Imotskog

Sigurno da je da bi širom Dalmacije svima puno teže palo da je Perišić na ovaj način pozirao sa dresom ljutog rivala Dinamo Zagreba.

Oglasi

34-godišnjak je rođeni Splićanin i kao dijete je igrao za Hajduk, no veoma mlad je otišao u Francusku, zatim u Belgiju, Njemačku, Italiju, da bi se na kraju skrasio u Tottenhamu.

Ove sezone nije se naigrao zbog te spomenute povrede, ali i dalje se smatra jednim od najboljih bočnih igrača koji prodorima mogu da prave razliku u bilo kojoj utakmici.

"Nemam za sada informacija dolazi li Ivan Perišić, ne znam kako mu teče oporavak nakon povrede, a jedino što sa svoje strane mogu reći jest da bih ga volio imati u svlačionici kad god to bude moguće", rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan.

Od marta 2011. godine je član hrvatske reprezentacije za koju je upisao čak 129 nastupa i dao 33 gola. Ako ne bude iznenađenja, očekuje se da na Euru u Njemačkoj bude na spisku selektora Zlatka Dalića za Evropsko prvenstvo.

Mislav Karoglan naslijedio je Ivana Leku i pokazao se kao pun pogodak. U devet odigranih susreta upisao je sedam pobjeda i dva remija te Hajduku osigurao naslov jesenskog prvaka nakon dugih 19 godina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Već 3. januara počinje Hajduk s pripremama, a u Split dolazi iskusni napadač Nikola Kalinić koji nije igrao šest mjeseci.

"Imali smo iskren razgovor, sam je rekao da mu trebaju pripreme za pripreme, da vidi gdje je. Tek kad dođe lopta, odgovori će doći. Ne vidim niti jedan razlog da nam ne bude od pomoći. Kalinić će se 3. januara pridružiti timu, ulazi u rad s loptom, a hoće li trebati raditi adaptaciju, to ćemo vidjeti s kondicijskim trenerima".

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi