FOTO: EPA

Odlučio da ode u Njemačku

Navijači Hajduka se nadali velikom pojačanju iz Lazija, on ih "ispalio" zbog Bundesligaša

Esmer Oštraković

Nadali su se navijači Hajduka da će se desiti još jedan veliki povratak u njihovu ekipu, ali kako stvari stoje od toga neće biti ništa.

Naime, Toma Bašić, veznjak koji ima 27 godina otpisan je u ekipi Lazija, te su se u Hajduku nadali da će ga uspjeti vratiti u klub.

On je ove sezone odigrao samo devet minuta u Kupu Italije i svima je jasno da Maurizio Sarri ne računa na njega.

Bašić je u ekipi Lazija stigao iz Bordeauxa 2021. godine za sedam miliona eura, a za ovaj klub odigrao je 70 utakmica, te je postigao dva gola i upisao dvije asistencije.

Njegov ugovor sa timom iz Rima vrijedi još dvije i pol godine, ali svima je jasno da će on ovog mjeseca promijeniti klub.

Bašić je igrao u Hajduku u koji je stigao sa 18 godina iz NK Zagreb, te je za tim iz Splita odigrao 75 utakmica u kojima je postigao 11 golova, te dodao 14 asistencija.

Upravo iz Hajduka je otišao u Boredaux za 3.8 miliona eura, a navijači Hajduka nadali su se da će se ovog mjeseca vratiti u njihov klub.

Iako ga se Lazio želi riješiti kako bi doveo drugog veznog fudbalera, od povratka u Hajduk neće biti ništa.

Razlog je interes Bundesligaša, ekipe Freiburga koja ga želi dovesti na posudbu, a navodno je cijela stvar već dogovorena.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nešto ranije se Bašić povezivao sa prelaskom u Augsburg, ali je ipak odlučio da ostane i da se proba nametnuti u Laziju.

To se nije desilo, te će sada napustiti klub, ali neće se vratiti u Hajduk, nego ide u Bundesligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.