Jadon Sancho napušta Manchester United.

Englez odlazi

Zbogom Manchester United! Prva zvijezda koja napušta Old Trafford u velikoj januarskoj čistki

Eldar Ganibegović

Za januar mjesec najavljena je velika čistka u Manchester Unitedu. Inostrani mediji prenose kako je prva zvijezda već na pragu odlaska.

Manchester United igra užasno (i) ove sezone. Crveni đavoli su osmi u Premier ligi nakon 20 kola, a u Ligi prvaka su završili posljednji u grupi i oprostili se od Evrope već u decembru.

Bez obzira na to, čini se da Erik ten Hag ima apsolutnu podršku. Nizozemac je najavio čistku u januaru mjesecu, a sada je prva zvijezda već na pragu odlaska. 

Jadon Sancho ide u Borussiju Dortmund

Iako su klubovi poput Barcelone, Juventusa i Leipziga pokazivali interes za Sancha, on nije bio previše očaran time. Radije bi se vratio u staro jato.

Jadon Sancho želi da napusti Manchester United, a pristao je da se vrati u Borussiju Dortmund. Prema ekskluzivnim informacijama njemačkog novinara Floriana Plettenberga, Manchester United i Borussia Dortmund žele da postignu dogovor oko posudbe koja bi trajala do kraja sezone.

Sve tri strane u ovom momentu rade na pronalasku najboljeg rješenja, no sve ovisi o Manchester Unitedu. Da bi se posao zaključio, Crveni đavoli moraju prihvatiti posudbu, a ne transfer.

Podsjetimo, Jadon Sancho je u dresu Manchester Uniteda nastupio 82 puta, te je postigao 12 pogodaka uz šest upisanih asistencija.

Jadon Sancho je u nemilosti trenera i nije igrao duže od tri mjeseca. 

Još tri zvijezde na izlaznim vratima Manchester Uniteda

Osim Jadona Sancha, još tri zvijezde su na izlaznim vratima Manchester Uniteda. Prvi u redu je defanzivac Raphael Varane, za koga interesa ne manjka, pa ga tako žele u Španiji i Njemačkoj. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Preostala dva fudbalera kojih se Ten Hag želi riješiti su Casemiro i Martial. Navodno bi klub bio spreman prihvatiti ponude iz Saudijske Arabije i Brazilac i Francuz bi tamo mogli nastaviti karijere. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.