Sve je dogovoreno

Samir Zeljković odlazi na jednogodišnju posudbu kod bh. trenera

Samir Mlaćo

Kako je SportSport.ba ranije i najavio, Samir Zeljković ove zime napušta Sarajevo.

Naime, Zeljković će na jednogodišnju posudbu u Uzbekistan, što je svakako najbolji potez za njega, jer u Sarajevu nije bio u planovima struke.

Na kraju je dogovoreno da pronađe klub u kojem će igrati, a to će biti u Uzbekistanu. Radi se o ekipi Bunyodkora.

Ovaj tim je na u Super ligi Uzbekistana na osmom mjestu, te će ovo svakako biti novi izazov za Zeljkovića.

Samir Zeljković FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

3 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

On je u Sarajevo stigao kao veliko pojačanje, no novi stručni štab nije tako mislio i pao je u drugi plan. U polusezoni iza nas upisao je tek tri nastupa na početku sezone, a zatim bio van kadra.

Sigurno da očekuje da se u Uzbekistanu 'vrati u život'.

Zeljković je ponikao u FK Sarajevo, a zatim nastupao za NK TOŠK, te FK Igman Konjic i FK Velež. Posebno se istakao u Veležu, te je na ljeto prošle godine stigao transfer, odnosno povratak u bivši klub.

Prije par dana je zaplovio u bračne vode, a novogodišnje praznike je proveo u Dubaiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada će put Uzbekistana i biće zanimljivo ispratiti kako se snaći. Treba istaći da je na mjesto trenera u Bunyodkor stigao ivan Bubalo, bivši trener GOŠK-a, Zrinjskog, Branitelja, te Dalibor Šilić, Filip Zovko, Tomislav Kovač...

Bubalo je posljednji angažman imao u školi nogometa HŠK Posušje, a sa sobom vodi i pomoćnike. Nekada ranije dres navedenog kluba nosio je i današnji sportski direktor FK Željezničar Samir Bekrić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.