Sarajevo objavilo plan priprema: Međugorje, Umag, uz pet provjera

Pojačanja stižu,a biće i odlazaka

Sarajevo objavilo plan priprema: Međugorje, Umag, uz pet provjera

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Premijerligaši nisu imali puno vremena za odmor, a već početkom naredne sedmice počinju pripreme za drugi dio sezone.

Potvrđeno je to i iz FK Sarajevo, a prozivku će Simon Rožman sa pomoćnicima obaviti 09.01. Samo četiri dana kasnije zakazana je prva prijateljska utakmica, dok je 15.01. bordo tim u Međugorju.

19.01. odigrat će i prijateljsku utakmicu u Hercegovini, a zatim bordo ekspedicija putuje u Umag.

Tamo će odigrati tri prijateljske utakmice. Susreti su planirani za 24.01., 26.01., te 31.01.

Potvrđeno je to putem zvanične stranice FK Sarajevo, a treba istaći da prelazni rok za klub sa Koševa nije završen. Blizu potpisa je mladi Anes Krdžalić koji je bio na posudbi u Lokomotivi kao član zagrebačkog Dinama, a već ranije su stigli Eldar Mehmedović, Marko Matanović i Dejan Iliev.

Kada su odlasci u pitanju, ugovor je istekao Danielu Avramovskom, dok je blizu odlaska na posudbu Samir Zeljković. Zeljković nije u planovima stručnog štaba i sada će krenuti u nove izazove.

Oglasi

Govorilo se i o mogućem odlasku Almedina Ziljkića te Marija Vrančića, no oni su i dalje članovi bordo kluba.

FK Sarajevo igra meč Kupa BiH 10.02. protiv FK Sloboda na Tušnju, a zatim 17.02. otvara drugi dio sezone u prvenstvu. Rival bordo momcima će biti NK Široki Brijeg na sigurnom prepunom Koševu.

Sarajevo je u borbi za Evropu i trenutno zauzima četvrto mjesto, sa istim brojem bodova kao trećeplasirani Velež.

Već ranije Senijad Ibričić, sportski direktor kluba sa Koševa, istakao je da je cilj sarajeva ove sezone plasman u Evropu, a već naredne sezone borba za prvaka.

"Uvijek može bolje, to je sigurno. Sa moje strane smatram da smo mogli osvojiti koji bod više, ali mi smo došli kada je sve bilo gotovo, odnosno stigli smo na već formiranu ekipu. Ipak, izvukli smo maksimum, a da smo u ponedjeljak dobili bili bismo drugi. Tu smo, u borbi za vrh, a naš cilj je uvijek borba za sami vrh. Treba biti uvijek realan, mi smo tek došli, radimo najbolje što možemo i radit ćemo. Tek je polusezona, ima još utakmica do kraja i tek kada završi sezona pričat ćemo šta je urađeno. Mi smo tek došli, ne ide ništa preko noći, ali siguran sam da će to biti dobro.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Optimizam kod nas postoji, mi ne bismo ni došli da nismo procijenili da se može napraviti dobar posao. Sigurno ćemo biti bolje plasirani nego ranijih sezona. Naš posao, stručnog štaba i mene može se ocjenjivati nakon drugog dijela, a prava ocjena može biti poslije jednog pravog prelaznog roka i kada mi sastavimo ekipu kako želimo. Tek tada ljudi mogu da nas ocjenjuju i kažu da li je dobro ili ne. Svi znaju kakav sam, ako ne bude ok, ja ću prvi sam otići. Garantujem da ćemo napraviti dobru priču i siguran sam da to možemo", istakao je samouvjereno Ibričić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Nekad su u Tursku išli, al izgleda da su im ovi raskidi ugovora izmuzli pare, pa se ima samo za Umaga.
0 5
Hanibal
Nije vazno gdje s epriprema vec kako. Nekada je Sarajevo obavljalo pripreme na Igmanu (fizicke pripreme i kondicija) a na Kosevu s loptom pa su bili prvaci one bivse zemlje (kojoj ni ime ne zelim spomenuti jer je svo vrijeme bila antibosnjacka)
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi