Ibričić otvoreno o Renanu, Penarandi i Mustafiću: Zadržat ćemo kostur ekipe, želimo biti jači!

Otvoreno se priča o mogućim odlascima prvotimaca

Ibričić otvoreno o Renanu, Penarandi i Mustafiću: Zadržat ćemo kostur ekipe, želimo biti jači!

Samir Mlaćo

Na Koševu vrijedno rade u zimskom prelaznom roku, ali kako su najavili velikih promjena neće biti.

Stručni štab na čelu sa Simonom Rožmanom te sportskim direktorom Senijadom Ibričićem imao je prvi dio sezone kako bi mogao procijeniti mnoge stvari vezane za igrački kadar.

Zimski prelazni rok svakako je mnogo teži klubovima za transfere, jer većina nogometaša je vezana ugovorima, no na Koševu imaju jasne ciljeve.

Blizu potpisa je Anes Krdžalić, mladi bh. reprezentativac koji stiže kao član GNK Dinamo Zagreb. Kada su odlasci u pitanju, Muhamed Šahinović je potpisao za poljski Rakow, dok je ugovor istekao Danielu Avramovskom koji se brzo skrasio u Turskoj.

Na jednogodišnju posudbu u inostranstvo će Samir Zeljković, a blizu odlaska je i Mario Vrančić. Istovremeno, dosta se špekuliše o mogućim odlascima Renana Olivera, ali i Adalberta Penarande, te Mirze Mustafića.

Olivera je pokazao svoje kvalitete i na Koševu očekuju od njega još bolju polusezonu, dok su mediji u Urugvaju prenijeli da je Penaranda na meti Atletico Penarola.

Oglasi

Svjesni su na Koševu da Penaranda ima ogroman kvalitet i da mu je malo potrebno da to pokaže na terenu, a zimske pripreme sigurno će mu dobro doći da se dodatno uigra sa ekipom, te na proljeće zbog čega ga je Watford platio Udineseu 2016. godine čak 10,6 miliona eura.

Mustafić je upisao 16 nastupa te dodao tri pogotka, te itekako skrenuo pažnju na sebe. Ipak, na Koševu neće dozvoliti odlaske igrača koji su bili okosnica u prvom dijelu sezone. Jasan je to po tom pitanju bio sportski direktor Senijad Ibričić s kojim smo razgovarali na ovu temu.

"Naravno da ima upita za naše igrače, posebno se to odnosi na Renana. Ipak, mi znamo šta radimo i odlučili smo da zadržimo kostur ekipe iz prvog dijela sezone. Ne želimo praviti rasprodaju, želimo da smo na proljeće još kvalitetniji, a naš cilj je sami vrh tabele, odnosno da izborimo Evropu", rekao je Ibričić, te dodao.

Mirza Mustafić
Mirza Mustafić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

25 nastupa
21 kao starter
9 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
4 golova

"Odlasci igrača koje ste naveli mogu se desiti samo u slučaju ponuda koje se baš ne mogu odbiti".

Oglasi

Otkrio je i to da će Mirza Mustafić dobiti novi ugovor i sigurno ostati na Koševu.

"Dogovorili smo produženje saradnje, on sigurno ostaje. Opet kažem, želimo zadržati kostur ekipe, odnosno igrače koji su iznijeli prvi dio sezone, a određenih odlazaka će biti", dodao je Ibričić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da Ibričić gotovo u svakom razgovoru vezano za odlaske i dolaske igrače djeluje veoma otvoreno, pa i ne čudi da su i popularne Horde Zla na kraju pružile saopštenjem podršku kako njemu, tako i šefu struke Simonu Rožmanu.

Ibričić je brzo tada odgovorio i kazao da će iskren i predan rad uvijek donijeti rezultat, te se zahvalio na podršci.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Nisam neki vjernik, ali svako jutro i navecer pred spavanje zahvalim se Bogu na Ismiru Mirvicu, Vincentu Tanu i ostalim investitorima. Znam da njih nema bili bi u situaciji u kojoj su nam sada komsije. Taj neopisivi horor mislim da ne bih prezivio.
4 2
Drakula
Bravo! Klub pravi posao i u tom su prvi u drzavi i ne moze im parirat niko. U zadnje 4 godine 5 miliona eura uzeli na transfere kad se sve ekipe sastanu u ligi fali im jos 2 miliona da bi bili bare bare sa Sarajevom. Zrinjski je klasa sto se tice terena a Sarajevo posao koji pravi. Pa Cimirot jedan za 1.7m eura,Mujakic 1.2m pa 500k eura,pa Varešanovic 1.2 miliona eura,Đokanovic,Dizdarevic,Šahinovic,Kovačević, Šabanović x drugih igraca jos..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi