Ostaju u utrci sa Gironom i Realom

Barcelona gubila, pa slavila pogotkom iz penala u sudijskoj nadoknadi

Samir Mlaćo

Uzbudljivo je večeras bilo u okviru 19. kola španjolske LaLige.

Barcelona je gostovala kod Las Palmasa, a domaći su tražili prvu pobjedu nakon skoro 40 godina protiv Katalonaca na svom terenu.

Na kraju je završilo 2:1 za Barcelonu pogotkom u posljednjim sekundama meča i to sa 11 metara, a o tome će se mnogo pričati.
Već u 12. minuti šok za Barcelonu. EL Haddadi je pogodio i domaći su mogli da slave. U 30. minuti moglo je biti 2:0, no Ramirez je pogodio stativu gostiju. Bilo je to skoro sve važno u prvom poluvremenu, a gosti su djelovali potpuno izgubljeno i bezidejno.

Barcelona je bolje otvorila drugi dio i jasno je bilo da želi do bodova. Isplatilo se to već u 56. minuti kada uz mnogo sreće Torres matira domaćeg golmana.

U 62. minuti Torres šalje nisku loptu u šesnaestercu, ali nije se dobro razumio sa Lewandovskim i propala je velika šansa za Katalonce.

Pritiskala je Barcelona, no činilo se da će ostati 1:1. Igrala se druga minuta sudijske nadoknade, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku za goste. Sinkgraven je skrivio jedanaesterac, a Fuertes odmah pokazao na bijelu tačku.

Crveni karton je dobio igrač Las Palmasa, a Gundogan uzeo loptu i donio svom timu tri boda.

Igralo se čak osam minuta nadoknade, Barcelona je imala još jednu veliku šansu, ali Roque je promašio nemoguće. Ipak, Katalonci su slavili i došli na treću poziciju te imaju 41 osvojen bod.

Domaći navijači su sudije i goste ispratili zvižducima, no mora se priznati da je jedanaesterac bio opravdan.

Ranije su danas u okviru 19. kola La Lige igrali Osasuna i Almeria (1:0), te Sevilla - Ath. Bilbao (0:2).

Potražite više informacija na temu La Liga:

LaLiga, 19. kolo:

Las Palmas - Barcelona 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.