Barcelona ga smatrala nebitnim, sada vrijedi 60 miliona eura i odlazi u najjaču ligu na svijetu
Todibo je za siću došao u Barceloni, ali Katalonci su brzo procijenili da nije dovoljno dobar za njih. (Foto: Instagram)

Barcelona ga smatrala nebitnim, sada vrijedi 60 miliona eura i odlazi u najjaču ligu na svijetu

Edmir Škorić

U Barceloni mu nisu previše vjerovali, pa su ga olako pustili, a danas vrijedi oko 60 miliona eura i smiješi mu se veliki transfer na ljeto.

Lijevi bek Jean-Clair Todibo impresionirao je sve svojim igrama za Nicu prošle sezone, u koju je stigao iz Barcelone, koja u njemu nije vidjela dovoljno kvalitetnog igrača za svoj tim.

Katalonci su ga 2019. godine kupili od Toulousea za milion eura, a dvije godine kasnije prodali su ga u Francusku Nici za 8,5 miliona eura, ne misleći da će ubrzo da se preporodi i da postane vrhunski defanzivac.

Katalonski gigant će zaraditi i od narednog transfera zbog klauzule u njegovom ugovoru, odnosno dobit će 20 posto sredstava koje će sljedeći klub platiti za francuskog reprezentativca.

Vjeruje se da su engelski timovi zagrijani za Todiba i da žele da ga dovedu na ljeto. U prvom planu su Manchester United i Chelsea, govori se i o Tottenhamu, a Nica očekuje da zaradi najmanje 60 miliona eura.

Oglasi

Ovaj 24-godišnji fudbaler je prethodno igrao za Benficu i Schalke, a ove sezone ima 14 nastupa u Ligi 1 i jedan pogodak.

Bivši trener ga tjerao da prekine ramazanski post

Interesantno je da je Todbio bio svjedok u suđenju protiv bivšeg trenera Nice i PSG-a Christophea Galtiera. Prema tvrdnjama, Galtier ga je, dok su obojica bili u Nici, nazvao selefistom i ekstremistom, te ga navodno pritiskao da prekine ramazanski post.

Kontaktirani od strane L'Equipea, advokati Christophea Galtiera dali su do znanja da je trener "odlučan" i "konačno čeka ovu javnu i kontradiktornu raspravu u kojoj će pokazati da očito nikada nikoga nije diskriminirao ili maltretirao. Cijela njegova profesionalna karijera, njegova reputacija svjedoči o njegovoj besprijekornoj osobnosti."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Todbio svjedoči protiv bivšeg trenera, a on je samo jedan od nekolicine fudbalera koji su u Nici imali užasan tretman od strane Galtiera koji je očito mrzio osobe druge vjere i druge boje kože, ali to tek treba da se dokaže na sudu.

Kada govorimo o Todibu, on definitivno može da bude važan fudbaler u bilo kojem timu, a bit će interesantno za koji će se engleski klub na kraju odlučiti i kako će se uklopiti u ligu poput Premier lige, gdje do sada nije imao priliku da igra.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MehmetKosovaly
Greška, Barcelona je njega htjela zadržati ali đubre je imalo druge planove
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti