Arda Guler konačno je debitovao za Real Madrid - Komentar dao i Carlo Ancelotti.

Trener Real Madrida komentarisao

Arda Guler debitovao, sada je stigla bolna istina od Carla Ancelottija: "Vidi se da nije..."

Eldar Ganibegović

Sinoć je Arda Guler konačno debitovao za Real Madrid. Njegov nastup komentarisao je i trener Kraljeva, Carlo Ancelotti. 

Real Madrid je sinoć u okviru 1/16 finala Copa del Reyja gostovao kod trećeligaša Arandine. Pobjedom 1:3 izborio je sljedeću fazu takmičenja.

Sve golove na utakmici vidjeli smo u drugom poluvremenu. Joselu, Diaz i Rodrygo pogađali su u razmaku od 54. do 90. minute, da bi domaćin u nadoknade stigao do pogotka i to preko Fernandeza koji je zatresao svoji mrežu.

Ova utakmica najviše će se pamtiti po debiju Arda Gulera. Turski talenat konačno eje zaigrao i igrao je do 59. minute kada ga je zamijenio Valverde.

Carlo Ancelotti dao svoj komentar

Jasno, Arda Guler bio je neizbježna tema poslije utakmice. Svoj komentar dao je i trener Kraljeva, Carlo Ancelotti.

"Odigrao je sat vremena na dobrom nivou. Očigledno je da nije fizički spreman, ali je kvalitet pokazao u prvom poluvremenu. Već sam rekao da moramo biti strpljivi s njim", rekao je italijanski stručnjak.

Podsjetimo, Guler je ljetos stigao u klub i to iz Fenerbahčea. Real Madrid ga je turskom velikanu platio 20 miliona eura.

Do sada su Gulera pratile povrede koje su odgađale njegov debi. Sada je konačno došlo njegovih pet minuta i uskoro bi trebao da zaigra i u La Ligi.

Ostaje da se vidi da li će svoj potencijal u potpunosti iskoristiti. Sinoć je imao sat vremena da pokaže dio svog arsenala i nije se obrukao. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.