Luka Modrić može mirno u penziju: Svijet je tek večeras vidio kakva je zvijer od igrača Arda Guler
Turčin na debiju igra čudesan fudbal

Nevjerovatni Turčin

Luka Modrić može mirno u penziju: Svijet je tek večeras vidio kakva je zvijer od igrača Arda Guler

Midhat Šljivak

Madridski Real se u Kupu Kralja muči kod niželigaša Arandine. Iako su Kraljevi dominantni, protivnik je uspio sačuvati mrežu, no ono što je za sve navijače velikana iz Madrida mnogo bitnije je činjenica da večeras na djelu konačno mogu vidjeti mladog turskog fudbalera Ardu Gulera.

Arda Guler je ljetos stigao iz Fenerbahčea u Real Madrid kao velika nada. Carlo Ancelotti je odmah najavio kako ga planira koristiti u prvom timu, no uslijedio je niz povreda koji je ovog 18-godišnjaka odvojio od terena.

Međutim, večeras je u utakmici Kupa protiv Arandine došao trenutak da ovaj fenomenalni tinejdžer debituje i odmah je pokazao da je istinska klasa od igrača.

Arda je vodio igru Kraljeva u prvom poluvremenu. Servirao je lopte saigračima kao na tacni, imao je i sam nekoliko pokušaja i uzdrmao je stativu protivničkog gola.

Oglasi

Sreća u prvom poluvremenu nije služila Real. Ipak, mladi Turčin je pokazao istinsku klasu i navijači Reala to jasno pokazuju na društvenim mrežama.

"Samo ću reći WOW. Arda je sve što sam zamišljao da će biti. Hype nije bez razloga"; jedan je od komentara na društvenim mrežama, a drugi kaže.

"18-godišnjak nije igrao fudbal sedam mjeseci i najbolji je na terenu. Nakon ovog Ardu želim što više gledati, nađite mu mjesto", poruka je navijača Real Madrida.

Definitivno su fanovi kraljevskog kluba iz Madrida oduševljeni turskim fudbalerom. Odigrao je zaista odlično poluvrijeme i vidjet ćemo šta slijedi u nastavku.

Oglasi

Real je, po svemu sudeći, još jednom pogodio s odabirom mladog fudbalera. Turčin izgleda brilijantno.

Luka Modrić nakon ovog može u penziju. Arda očigledno itekako dobro može pokriti sve pozicije u veznom redu i ima 'šlifa' za igru kao što to ima i čudesni Hrvat.

Arda Guler će naslijediti 'desetku' Luke Modrića

Upravo bi Arda Guler trebao nakon ove sezone naslijediti 'desetku' Luke Modrića u Real Madridu.

O tome se dosta špekulisalo proteklog ljeta. Navodno je lično Modrić nazvao mladog turskog fudbalera i obećao mu je kako će upravo on biti njegov nasljednik.

"Ja odlazim naredne sezone i želim da tebi predam svoju 'desetku'", navodne su riječi Luke Modrića ovom 18-godišnjaku, a u svemu je po određenim informacijama učestvovao i Toni Kroos.

Real Madrid je za usluge ovog mladog fudbalera Fenerbahčeu platio 20 miliona eura. Taj ulog mogao bi im se višestruko isplatiti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Luku zamjenit ne moze niko. GRANDE LUKA
5 1
E.Car
Sa Lukom u istu rečenicu može jedino Džeko mada je ovaj prvi malo jači!!! Arda Guler još cokolina mora pojest pa da kažemo da je dobar a ne odličan kao ova prva dvojica.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi