Dječak stoji pred klupom, drhti od zime i gleda zvijezde Reala, a onda ga je primjetio Bellingham...

Gest vrijedan divljenja

Dječak stoji pred klupom, drhti od zime i gleda zvijezde Reala, a onda ga je primjetio Bellingham...

Admin Čaušević

Jude Bellingham je već sada možda i najveća zvijezda Real Madrida. Osim odličnih igračkih, sjajni Englez je na meču Kupa Kralja pokazao da posjeduje i izuzetne ljudske kvalitete. Najbolje je to osjetio jedan sakupljač lopti.

Real Madrid je u Kupu Kralja gostovao kod niželigaša Arandina te je odnio pobjedu sa 1:3. Carlo Ancelotti je na gostovanje vodio većinu svojih najboljih igrača, ali su brojni ostali na klupi.

Tako je Italijan odlučio poštediti Judea Bellinghama, Luku Modrića, Antonija Rudigera i druge. Oni su susret posmatrali sa klupe.

Za Arandinu je to svakako bio događaj decenije, a posebno za mališane koji su sakupljali lopte pošto su izbliza mogli vidjeti neke od najboljih igrača današnjice.

Meč se igrao poprilično kasno, uslovi za igru nisu bili idealni, a mnogim na stadionu je bilo i zima, posebno se to odnosi na sakupljače lopti.

Oglasi

Tako je jedan od dječaka stajao pored klupe Reala, te je drhtao od zime, a praktično jedini koji je na njega obratio pažnju bio je Bellingham.

Kad je vidio u kakvom stanju se nalazi dječak te da praktično drhti od zime, Bellingham mu je odlučio dati svoju deku kako bi se ugrijao.

Ali još veći gest je uslijedio nekoliko sekundi kasnije. Dječak nije smio napustiti svoju poziciju pa je pozvao Engleza da ga pokrije dekom.

Sjajnom fudbaleru Reala nije bilo mrsko ustati, prišao je dječaku, stavio mu deku preko leđa te mu uputio nekoliko riječi ohrabrenja.

Bio je to bez sumnje zaista gest divljenja kojim je Bellingham pokazao da je na pravom putu da postane uzor mališanima kako fudbalskim, tako i ljudskim kvalitetima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Bog mu još više dao
0 0
bk123
Bravo majstore
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi