Njemački stručnjak ikona je Liverpoola

Nijemac proslavio trijumf

Ikonski nastup Jurgena Kloppa: Stavio je ruku na uho i krenulo je ludilo

Midhat Šljivak

Liverpool je večeras na Emiratesu savladao Arsenal s 2:0 i eliminisao ga je iz FA Kupa. Ispromašivao se domaći tim u ovom duelu, a iskusni lisac Jurgen Klopp zna kako se dobijaju ovakve utakmice.

Jurgen Klopp je, kao i uvijek, večeras na Emiratesu imao poseban trenutak slavlja s navijačima Liverpoola.

Duel protiv velikog rivala Arsenala ipak je nešto slađi od drugih. Sa širokim osmijehom Nijemac je došao pred navijače, oslušnuo je puls navijača, a zatim je uslijedilo već slavno slavlje pesnicama.

Klopp je postao prepoznatljiv po ovakvim scenama s navijačima. Ono je postalo obaveza nakon pobjeda, a ove sezone bi ih moglo biti još dosta.

Liverpool je vodeći tim u Premiershipu, prošli su dalje u FA Kupu, a osigurali su i evropsko proljeće, pa bi Klopp mogao napuniti vitrinu trofejima ove sezone.

Naravno, pred Redsima su veliki izazovi. Neće im biti lako da dođu do njih, a u domaćim okvirima je svakako najopasniji aktuelni prvak Manchester City.

S ovakvom igrom Liverpool se definitivno može potući na svim stranama, a prednost Redsa je svakako čudesni Jurgen Klopp.

Klopp pokazao nevjerovatnu petlju

Njemački stručnjak je u meču s Arsenalom pokazao nevjerovatnu petlju. U ključnim trenucima utakmice odlučio je uvesti klince u igru.

U 75. minuti s terena je povukao Elliotta i Jonesa, a šansu za igru dobili su akademci Conor Bradley i Bobby Clark.

Odmah nakon toga Liverpool je stigao do gola. Pokazao je njemački stručnjak da je dovoljno hrabar da u ključnim trenucima da šansu za igru omladincima u ovakvim utakmicama.

Na kraju mu se sve isplatio. Klinci su dobili šansu za igru u velikoj utakmici i na ovaj način su stekli veliko iskustvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.