Klopp najavio 'povratak otpisanog' s riječima da će se ubrzo "cijela zemlja tresti"

U pravo vrijeme

Klopp najavio 'povratak otpisanog' s riječima da će se ubrzo "cijela zemlja tresti"

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je prije jučerašnje utakmice protiv Newcastlea dao izjavu kojom je najavio "povratak otpisanog".

Liverpool je 2024. godinu otvorio sjajnom partijom i 4:2 pobjedom nad Newcastleom, a samo Martin Dubravka je krivac što rezultat nije bio uvjerljiviji u korist domaćina na Anfieldu.

Dubravka je odbranio penal Mohamedu Salaju, ali i brojne udarce fudbalera Liverpoola, koji su na kraju zasluženo došli do pobjede i trenutno su na vrhu premierligaške tabele.

Redsi trenutno imaju 45 bodova, tri više od Aston Ville i pet više od Arsenala i Manchester Cityja, koji doduše ima utakmicu manje.

Iako je Liverpool trenutno na vrhu, Klopp zna da još puno ima da se igra do kraja i da je trka za prvaka tek počela. Uostalom, zna da je ovo samo prolazna kriza Cityja i da će tim Pepa Guardiole biti jači u narednom periodu, a brine ga i povratak otpisanog.

Oglasi

"Nema sumnje da je sve ovo pozitivno i dobro, ali ne možemo se zavaravati jer smo trenutno prvi. Arsenal je prošle sedmice imao istu situaciju, čini mi se kao da je bilo prije par sati. Tottenham isto, bio je otpao, evo ga opet tu, u igri. Stvari se ovdje lako promijene", kazao je Klopp.

“Kevin De Bruyne se zagrijava. Cijela država se počinje tresti", poručio je Nijemac, čime je dao najbolji kompliment Belgijancu koji je izašao iz povrede i tek će da bude onaj stari.

De Bruyne će zaigrati 13. januara

Belgijski playmaker bio je na klupi u 2:0 pobjedi Cityja nad Sheffield Unitedom. Guardiola je nakon utakmice rekao da je 'blizu' i da bi se mogao vratiti za okršaj s Newcastleom u subotu, 13. januara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Prošlo je dosta vremena otkako je zadnji put igrao, ali on je blizu i dobro trenira i počet će dobivati ​​minute da postigne svoj maksimum,” rekao je Guardiola.

Pepa jako raduju vijesti o povratku De Bruynea, a istovremeno je to velika briga i za Kloppa i Mikela Artetu, ali i za sve druge trenere u Premier ligi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi