Zbog Salaha pravila nisu za sve ista -  Ugledna pivara ne želi ga vrijeđati jer je musliman
Foto - EPA

Zanimljivo

Zbog Salaha pravila nisu za sve ista - Ugledna pivara ne želi ga vrijeđati jer je musliman

M. Šljivak

Mohamed Salah napravio je ozbiljan problem poznatom brendu piva Carlsberg jer zbog njegovih vjerskih uvjerena ostaju bez reklame kada Egipćanin dobije nagradu za igrača utakmice.

Ekipa Liverpoola i poznati proizvođač piva Carlsberg sarađuje s Liverpoolom još od 1992. godine. Kompanija je do 2010. godine bila i glavni sponzor na dresu, a sada dodjeljuje nagradu za igrača utakmice u Liverpoolu.

Međutim, često se dešava da kompanija ostane bez reklame na društvenim mrežama. Razlog je Mohamed Salah.

Egipatski fudbaler često je proglašavan igračem utakmice na Anfieldu. Ipak, s obzirom na činjenicu da je musliman i da ne pije alkohol, na objavama Redsa nema nikakve reklame ovog piva.

Oglasi

Po dogovoru između Liverpoola i kompanije ove reklame nikada neće biti kada Salah dobija nagradu. S obje strane iskazano je poštovanje prema vjeri egipatskog fudbalera i ne žele da ga uvrijede eventualnim zahtjevima da reklamira ono što nije dozvoljeno.

Navijači se čudom čude. Mnogi su uvjereni da će proizvođač piva uskoro tražiti da se to promijeni: "Oni su vjerovatno umorni od svega", navodi jedan komentar na društvenim mrežama nakon što je Salah uzeo nagradu za najboljeg igrača utakmice protiv Newcastlea.

Međutim, nikakvih promjena sigurno neće biti sve dok su Salah i Liverpool u samom fudbalskom vrhu. Realno bi bilo katastrofalno za sve da se nešto promijeni u ovom slučaju.

Salah igra brutalnu sezonu

Mohamed Salah i ove sezone igra zaista čudesan fudbal. Vjerovatno je i najzaslužniji što su Redsi vodeći tim Premiershipa.

Egipatski fudbaler je odigrao 27 utakmica ove sezone u svim takmičenjima i ima učinak od 18 golova i devet asistencije. Od toga je 14 golova i osam asistencija upisao u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegove ukupne statistike u dresu velikana s Anfielda su također impresivne. U 332 utakmice postigao je 204 gola i upisao je 88 asistencija.

Salah će bez ikakve dileme ostati upamćen kao jedan od najvećih igrača Liverpoola svih vremena.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi