Bojo se danas nije pojavio na prozivci, te vjerovatno kreće u nove izazove

Mulalić danas održao prozivku

Igman počeo sa pripremama, trojica novajlija, blizu još jedan odlazak

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Igman je danas počeo sa pripremama za drugi dio sezone Premijer lige.

Prozivka je obavljena u 13 sati, a već smo ranije najavili da tim iz Konjica napušta iskusni Darko Bodul. To se danas obistinilo, a od novajlija pojavili su se Armin Džanković, Adin Bajrić i Omar Beća.

Beća je prošle polusezone nosio dres Željezničara, a zatim raskinuo saradnju i sada će ponovo sarađivati sa Edisom Mulalićem.

Ipak, rubrika odlasci, ali i dolasci nije završena. Na današnjem treningu nije bilo ni Petra Boje koji bi mogao napustiti Konjic.

Mulalića sigurno očekuje mnogo posla u drugom dijelu sezone                                                                                                                                                         

Bojo je u Igman stigao iz Zrinjskog i poslije neugodne povrede vratio se na na najbolji način. Upisao je 18 nastupa u polusezoni iza nas, a bio je i strijelac u duelima sa Željezničarom i Slogom Meridian.

Ipak, sada će prema svemu sudeći napustiti tim iz Konjica i krenuti u nove izazove, no sve će biti jasnije u narednim danima.

Bojo je u našoj zemlji nosio i dres Širokog Brijega, te FK Mladost Doboj Kakanj i FK Željezničar, a svojevremeno je bio i mladi reprezentativac naše zemlje. U dosadašnjoj karijeri osvojio je i jednu titulu prvaka, a bilo je to sa HŠK Zrinjski u sezoni 2021/22.

Težak raspored može da brine

FK Igman je polusezonu završio na 11. mjestu, mjestu koje trenutno vodi u niži rang. Ono što Edisa Mullaića dodatno može da brine jeste raspored u naredne četiri kola, a onda će biti poznat ostatak, prema stanju na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman će ugostiti GOŠK na otvaranju drugog dijela sezone, a zatim slijede tri izrazito teška meča. U goste će Zrinjskom, a zatim ugostiti Široki Brijeg, da bi u 22. kolu rival FK Sarajevo na Koševu.

Kao uvertiru za drugi dio sezone Igman će odigrati meč osmine finala Kupa BiH protiv Sloge u Doboju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.