Mulalić proziva sutra, u Igman stiže član Željezničara iz prvog dijela sezone?
Igman očekuje borba za opstanak, a prvi ispit je NK GOŠK u Konjicu

Bodul je već otišao, svi se nadaju ostanku sjajnog Denkovića

Mulalić proziva sutra, u Igman stiže član Željezničara iz prvog dijela sezone?

Samir Mlaćo

Premijerligaši od sutra pale motore, a u 13 sati zakazana je prozivka i prvi trening FK Igman Konjic.

Glavni cilj Igmana je izboriti opstanak, a očekivati je i određene promjene u igračkom kadru. Edis Mulalić ipak vjeruje da će napraviti ekipu koja može krenuti ka sredini terena, a za sada je klub napustio iskusni Darko Bodul.

Bodul je 'digao sidro', a pisalo se i o mogućem odlasku Stefana Denkovića. Denković ima važeći ugovor, pa će biti zanimljivo da li će ostati do kraja sezone ili krenuti u nove izazove, a s obzirom da partije koje je pružao, sigurno ima zainteresiranih za njegove usluge.

Jedini novajlija zvanično je Arman Džanković. Džanković je i predstavljen na zvaničnoj stranici kluba, a biće to njegov povratak u Premijer ligu.

"Osjetim ambicije ovog kluba i želju za uspjeh, koje sigurno Igman ima. Stižem u Konjic", poruka je na zvaničnim stranicama bh. premijerligaša.

Džanković se nakon nepunih godinu dana vraća u Bosnu i Hercegovinu. On je u martu otišao u slovačku ekipu Pohronie, a zatim je u septembru ove godine postao član kiparskog drugoligaša Achyronasa.

Oglasi

Novajlija bi sutra mogao biti Omar Beća, bivši član Željezničara. Beća je napustio Željezničar tokom prvog dijela sezone, te bio veoma emotivan, a sada će prema svemu sudeći odazvati se prozivci trenera Edisa Mulalića.

Mulalić je vodio Beću u Željezničaru, te je preostalo još da mladi vezista potpiše ugovor i dobije priliku kako bi pokazao svoje kvalitete, a sigurno da ima 'materijala' u vezisti koji je na Grbavici sasvim neočekivano pao u drugi plan stručnog štaba, iako je Željezničar iz utakmice u utakmice izgledao sve slabije.

Špekuliše se da će u Konjic i još jedan Željovac, a radi se o omalenom Hamzi Gasalu. Gasal se nije naigrao u Željezničaru u prvom dijelu sezonu, te se već odavno spominje da će 'dići sidro'. Ipak, ništa još uvijek nije završeno, pa će biti zanimljivo ispratiti cijelu situaciju.

Hamza Gasal
Hamza Gasal FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

12 nastupa
3 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekivati je još novajlija u dresu Igmana, te je Edis Mulalić sigurno imao dovoljno vremena da vidi na kojim pozicijama mu "škripi", u dogovoru sa sportskim direktorom Zajkom Zebom.

FK Igman je prvi dio sezone završio na 11. mjestu, te ta pozicija trenutno vodi u niži rang, ali bodova razlika između timova je veoma mala.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi