FK Igman predstavio povratnika u Premijer ligu
Detalj sa današnjeg potpisa. FOTO: FK Igman Konjic

Potpisao je ugovor, sutra je zakazana prozivka

FK Igman predstavio povratnika u Premijer ligu

Samir Mlaćo

FK Igman je danas predstavio prvo pojačanje za drugi dio sezone Premijer lige.

FK Igman je danas predstavio prvo pojačanje za drugi dio sezone Premijer lige.

Igman će sutra krenuti sa pripremama, prozivka i prvi treniing zakazani su za 13 sati, a dres kluba iz Konjica će nositi Armin Džanković.

On je prije nekoliko dana najavljen, ali "u šiframa", a sada je stigla zvanična potvrda. To je Džankovićev povratak u bh. nogomet, jer je već ranije nosio dres Veleža.

Posljednji angažman imao je na Kipru, no odlučio je da bolje za njega se ponovo okuša u bh. nogometu i pokušati dati doprinos ka ostvarenju cilja Igmana, a on se zove opstanak u ligi.

"Ovaj 21-godišnji krilni fudbaler u redove crveno-bijelih stiže iz Achyronas-Onisilos FC (Kipar), a boje Igmana će braniti do ljeta 2024. godine.

Oglasi

Rođen je 2002. godine u Norveškoj, gdje je i napravio svoje prve fudbalske korake. Mostarski Velež bio je njegov prvi klub u BiH. Također, osim pomenutih nastupao je i za Pohronie(Slovenija).

Armane, dobrodošao u Crvenu porodicu!", stoji u objavi FK Igman Konjic.

Kako je SportSport.ba već ranije pisao, Igman je do sada napustio Darko Bodul, no još nekoliko nogometaša bi moglo napustiti Konjic.

Pod ugovorom je Stefan Denković, ali Denković je skrenuo pažnju na sebe i moglo bi se desiti da ipak krene u nove izazove. Sve će biti jasnije u narednim danima.

Novajlija u redovima tima Edisa Mulalića biće i Omar Beća. Mladi vezista razočaran je napustio Grbavicu sredinom prvog dijela sezone, te bio bez kluba, a sutra će se pojaviti na prozivci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Beća je pao u drugi plan tadašnjeg trenera Željezničara Nermina Bašića, a Edis Mulalić ga je trenirao u FK Željezničar i dobro ga poznaje.

FK Igman je prvi dio sezone završio na 11. mjestu, a drugi dio otvara domaćim susretom sa NK GOŠK Gabela, direktnim konkurentom u borbi za opstanak.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi