Manchester United slavio kod Wigana i prošao dalje u FA Cupu.

FA Cup

Manchester United je konačno upisao rutinsku pobjedu i napravio korak više prema trofeju

Eldar Ganibegović

Manchester United se plasirao u 1/16 finala FA Cupa. Crveni đavoli su večeras s 0:2 slavili kod Wigana i tako ostvarili plasman dalje. 

Izuzetno sadržajno prvo poluvrijeme počinje sjajnom šansom Aasgaarda u drugoj minuti. Onana ga je zaustavio.

Uslijedile su nakon toga šanse za Rashforda i McTominayja, da bi u 22. minuti United poveo. Rashford lijepo ostavlja loptu za Dalota, koji još ljepše pogađa za 0:1.

Dvije minute kasnije Tickle brani udarac Rashforda, da bi onda Hojlunda prvo zaustavio domaći golman, pa i prečka.

Do odlaska na odmor Tickle je još jednom zaustavio Rashforda, Hojlund i McTominay su šutirali pored gola, dok je Garnacho zatresao prečku i domaći tim može biti sretan što je bilo samo 0:1 nakon prvih 45 minuta.

Kobbie Mainoo je u 62. minuti imao prvu ozbiljniju priliku kada je drugo poluvrijeme u pitanju. Golman Wigana opet je bio na visini zadatka.

Ništa zato nije mogao u 74. minuti. Shaw je napravio penal koji je u gol za 0:2 pretvorio Bruno Fernandes.

Rashford i Fernandes imali su još po jednu šansu do kraja utakmice, dok je Aasgaard propustio u 85. minuti priliku da unese dramu u meč.

Manchester United će u narednom kolu igrati protiv pobjednika meča Newporta i Eastleigha. Igrali su 1:1, pa će morati ponoviti meč.

FA Cup, 1/32 finala:

Wigan - Manchester United 0:2 (Dalot 22', Fernandes 74' (P))

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.