Odzvanjaju riječi Erika ten Haga: Ni najveći navijači Uniteda ne mogu vjerovati u ono što je rekao

On se bori za titulu

Odzvanjaju riječi Erika ten Haga: Ni najveći navijači Uniteda ne mogu vjerovati u ono što je rekao

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag smatra da se njegov tim još uvijek bori za titulu prvaka Engleske iako su Crveni đavoli poprilično daleko od vrha tabele.

Nizozemski stručnjak na klupi Manchester Uniteda Erik ten Hag očigledno je uvjeren kako njegov tim još uvijek ima šanse za osvajanje Premier lige. Očito smatra da može stići minus 14 u odnosu na Liverpool i odigrati perfektan drugi dio sezone.

Ove riječi kojima je bacio u nevjericu i one najveće navijače Manchester Uniteda Ten Hag je izgovorio pred današnju utakmicu FA Kupa protiv Wigana. Konstatacija novinara bila je da je FA Kup jedini trofej za kojeg se bore ove sezone.

"Još uvijek imamo i Premier ligu. Dakle, borimo se za dva trofeja ove sezone. Igramo za Premier ligu i za FA Kup", ispalio je Ten Hag.

Ko zna, možda nizozemski stručnjak ne zna stanje na tabeli ili ga je neko uvjerio da je njegov tim dovoljno kvalitetan da do kraja sezone odigra bez greške i da u velikom stilu prođe prvi kroz cilj.

Oglasi

Podsjetimo, Manchester United je posljednju titulu prvaka Engleske osvojio još u eri Sir Alexa Fergusona prije tačno 11 godina.

Igrači se plaše dolaska u Manchester United

Menadžer Crvenih đavola komentarisao je i situaciju da se pojedini igrači plaše dolaska na Old Trafford kako im karijera ne bi pošla nizbrdo kao što je to slučaj s nekad velikim talentom Donnyjem van de Beekom.

Ten Hag smatra da svako ko dođe mora biti spreman za Englesku i za veliki pritisak koji igranje u Premiershipu donosi.

"Reći ću vam jednu stvar, Premier liga je izuzetno teška, a pritisak u Manchester Unitedu je ogroman. Bilo gdje drugo je mnogo lakše igrati nego ovdje. Ovdje se fudbaleri moraju nositi s pritiskom, ali svako ko ima dovoljno samopouzdanja može uspjeti", riječi su menadžera Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imao je tim s Teatra snova mnogo promašaja u transfer politici. Dovodili su prosječne fudbalere za ogromne cifre i to im se osvetilo na terenu.

United silno želi povratak u vrh engleskog fudbala. U jednom trenutku je izgledalo kao da Erik ten Hag može dovesti tim u borbu za titulu, no sve nade su brzo pale u vodi nakon zaista katastrofalnih nastupa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Tako je Eriče kralju nekrunisani.... :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi