Bild: Jadon Sancho sutra stiže u Marbellu na zimske pripreme svog novog tima
Sancho je zbog sukoba s Ten Hagom posljednji meč igrao još u avgustu 2023. godine, ali slijedi novi početak za njega. (Foto: EPA)

Povratak otpisanog

Bild: Jadon Sancho sutra stiže u Marbellu na zimske pripreme svog novog tima

Edmir Škorić

Engleski (bivši?) reprezentativac Jadon Sancho napustio je Manchester i on je već na putu za Marbellu, gdje će se pridružiti svojoj novoj ekipi.

Zapravo, Sancho će se u Španiji tokom zimskih priprema pridružiti ekipi koju najbolje poznaje, budući da je za nju već igrao i to sa puno uspjeha.

Kada je napustio Dortmund, Sancho je u Manchester putovao kao jedan od ponajboljih fudbalera Bundeslige, ali njegov boravak na Old Traffordu nije protekao onako kako su svi očekivali i kako je ponajviše sam želio.

Na kraju je došlo do otvorenog sukoba sa menadžerom Erikom ten Hagom i to je presudio Englezu, koji je morao da ove zime potraži novi klub. Dok se čeka zvanična potvrda, Bild piše da je on na putu za Marbellu i da se priključuje Borussiji, a u pozadini klubovi rade na tome da završe posao.

Sancho će u Dortmundu boraviti kao posuđen igrač, a Borussia će za to Unitedu platiti tri miliona eura. Naravno, postoji realna mogućnost da fudbaler na kraju i ostane u Borussiji, no to će ovisiti o tome kako će se prilagoditi u timu Edina Terzića.

Oglasi

Dugo Sancho nije igrao, zbog čega je teško predvidjeti kako će se stvari odvijati, ali svakako da posjeduje fudbalski kvalitet i da kada je potpuno spreman i fokusiran, može da uradi velike stvari s loptom u nogama.

Uostalom, ne treba zaboraviti da govorimo o nekome koga je kao veoma mladog United platio 85 miliona eura 2021. godine.

Sancho zbog sukoba s Ten Hagom od avgusta prošle godine nije odigrao ni minutu, pa će biit neophodne dobre zimske pripreme, mada nema puno vremena jer će ubrzo bundesligaši ponovo na teren.

Osim Borussije, Sancha su željeli i West Ham, kao i Leipzig, ali njegova plata od 250.000 funti je bila mnogima problem, no Borussia je pronašla način da to riješi.

Borussia je trentuno tek peta na tabeli Bundeslige sa 27 bodova, te ima čak 15 manje od lidera Bayera. Iako su Milioneri imali dobru sezonu, plasirali se i u osminu finala Lige prvaka iz grupe smrti u kojoj su bili PSG, Milan i Newcastle, u posljednje vrijeme su značajno pali u formi, ostvarili tri remija i poraz u prvenstvu i sada su tu gdje jesu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim Sancha, mogao bi još poneko doći u Dortmund, a važno je napomenuti da je Terzićev stručni štab odnedavno pojačan bivšim igračima Svenom Benderom i Nurijem Sahinom. Sve će te promjene, nadaju se u Dortmundu, donijeti poboljšanja u nastavku sezone i povratak Borussije u borbu za sami vrh.

Sada će prvenstveni cilj biti novi plasman u Ligu prvaka, a bit će uzbudljivo gledati ih u mečevima nokaut faze Lige prvaka protiv PSV-a.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Za ovog igraca ne bi dao vise od 5 miliona i to bi mu odbijao od plate svaku utakmicu koju lose odigrao. Imao bi platu odprilike 5 eura sa odbijanjem zbog losi utakmica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi