Prigovor divljaku, pa nokaut pred kompletnom ekipom: Scenu iz svlačionice nikad neće zaboraviti
Prgavi Roy Keane imao je glavnu riječ u svlačionici Manchester Uniteda (Foto: EPA)

Svašta se dešavalo u Unitedu, ali bilo je rezultata

Prigovor divljaku, pa nokaut pred kompletnom ekipom: Scenu iz svlačionice nikad neće zaboraviti

Midhat Šljivak

Jedan od najprgavijih fudbalera svih vremena bez ikakve je dileme legendarni veznjak Manchester Uniteda Roy Keane. Irac je bio veliki autoritet u svlačionici, nije trpio bezobrazluk saigrača, a dobro ga je upamtio Gabriel Heinze kojeg je Keane nokautirao.

Argentinski defanzivac Gabriel Heinze nosio je dres Manchester Uniteda u periodu od 2004. do 2007. godine. Imao je priliku doći u tim kojeg je Sir Alex Ferguson vodio do najvećih uspjeha, a tamo ga je između ostalih zvijezda dočekao i Roy Keane.

Čuveni udarač bio je šef svlačionice. Sve je moralo biti po njegovoj volji, a oni koji su kršili stroga pravila morali su se nositi s posljedicama.

Gabriel Heinze je jedan od onih koji je saznao kakav je Irac kada izgubi živce. Nokautiran je usred svlačionice i nije mu bilo jasno šta se dešava u tim trenucima.

"Izgubili smo protiv Middlesbrougha, a Keane je ušao nakon meče u svlačionicu. Čuo sam da mi govori da od*ebem. Došao sam do njega i uzvratio mu istim riječima. Ne sjećam se šta se potom dešavalo. Kad sam se probudio bio sam na podu", otkriva Gabriel Henize.

Oglasi

Roy Keane i Gabriel Heinze (Foto: EPA)

Naravno, izvinjenje nije dobio. Keane je na ovaj način pokazao ko je gazda tima i svlačionice i argentinski defanzivac nije više smio ni pisnuti.

Gerard Pique drhtao pred ozloglašenim udaračem

Gerard Pique je jedan od onih koji je osjetio ko je i šta je u svijetu fudbala Roy Keane.

Španski defanzivac je kao 18-godišnjak bio u svlačionici Crvenih đavola, sjedio je pored kapitena Keana, a zatim mu je zavibrirao telefon. Tu je nastao haos.

"Nije mogao da 'provali' odakle dolazi buka. Gleda po svlačionici kao manijak, kao Jack Nicholson u onoj čuvenoj sceni iz filma 'Isijavanje'. Viče na sve, pita čiji je telefon? Vladala je tišina. Pitao je tri puta i konačno sam progovorio."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Poludio je, izgubio je razum. Pred svima. Izgledao je strašno. Gotovo sam se usrao u gaće", svjedoči Gerard Pique.

Roy Keane je dres Uniteda nosio od 1993. do 2005. godine. Osvojio je sve što je mogao i ostat će upamćen kao legenda kluba s Old Trafforda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi