Carvajal je bio jedan od članova Realove 'delegacije igrača' koji su pregovarali oko bonusa sa predsjednikom kluba

Bit će nagrađeni za uspjeh

Kapiteni Reala pregovarali s Perezom oko bonusa za Superkup, zadovoljno napustili prostoriju

Edmir Škorić

Real Madrid se ove srijede uspio plasirati u veliko finale Superkupa gdje će se u borbi za novi naslov susresti s Barcelonom. Naravno, Madriđani već znaju koji bi bonus mogli dobiti ako pobijede.

Real Madrid u Saudijskoj Arabiji boravi već danima. Tamo se igra turnir Superkupa Španije u organizaciji Fudbalskog saveza te zemlje.Nastupile su četiri ekipe, na kraju će jedna osvojiti trofej.

Atletico i Osasuna su otpsali, ostaju Real Madrid i Barcelona. Utakmica se igra u nedjelju i naravno svi vjeruju da mogu do pobjede i do novog slavlja.

Klubovi jasno žele da motivišu na sve načine svoje fudbalere, a Florentino Perez je obećao i bonus svojim zvijezdama. Naime, održao je 'pregovore' sa kapitenima i najiskusnijim igračima, pa su na kraju došli do sljedećeg: svaki igrač će za osvojen trofej dobiti 150.000 eura.

To je svakako iznos koji će svakom od njih dobro doći ako budu osvajači Superkupa, ali ipak mnogo vše, što je i logično, zarade kada osvoje Ligu prvaka.

Tako je svaki igrač dobio po 420.000 eura za posljednji trofej u Ligi prvaka.

Bonus je nešto simbolično, ali nikad ne škodi za ovakav meč. 150.000 eura je iznos koji su Florentino Pérez i svlačionica uspjeli ispregovarati. S njim ili bez njega, igrači će uraditi sve da nanesu poraz svom velikom rivalu i da u klupske vitrine poslože još jedan trofej.

Real Madrid je takođe dobio novac za sam dolazak u Saudijsku Arabiju. Arapi su platili Španciam 40 miliona eura, a nije poznato koliko je od te cifre na kraju otišlo na račun klubova. Pretpostavljamo da će najveći dio kočala pripasti onom ko na kraju ostane prvi.

A u Saudijskoj Arabiji imali su i neugodnih iskustvava. Tako je izviždana minuta šutnje za Franza Beckenbauera od strane domaće publike, koja je kasnije 90 minuta zviždala Toniju Kroosu kada god bi ovaj došao do lopte.

U prvom slučaju, lokalni novinari otkrivaju da je riječ o tome što Arapi nemaju kulturu minute šutnje i takvog načina odavanja počasti, a kada je riječ o Nijemcu, zviždali su mu jer mu ne praštaju neke izjave od ljetos kada je bio protiv prelaska fudbalera u tu zemlju.

Nema nikakve sumnje da će Kroos slične stvari doživjeti i u nedjelju, ali njemu to očito ne smeta.

"To je bilo zabavno. Predivna publika", napisao je Kroos uz zaljubljeni osmijeh poslije prve utakmice.

Nejasno je bilo i Carlu Ancelottiju zašto se dešavaju takve stvari u jednoj utakmici van Španije.

"Ne znam zašto su mu zviždali. Ni Toni ne razumije šta se dešava", poruka je Carla Ancelottija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.