U Madridu 'gori' - Perez prekrižio golmana, supruga njegove zamjene ga provocira na internetu

Nakon duela s Atleticom

U Madridu 'gori' - Perez prekrižio golmana, supruga njegove zamjene ga provocira na internetu

Edmir Škorić

Real Madrid je sinoć u Saudijskoj Arabiji pobijedio Atletico Madrid sa 5:3 nakon 120 minuta igre (2:2 poslije 90 minuta), te je tako prvi stigao do finala Superkupa Španije, dok će večeras saznati ko će mu se pridružiti u finalu, a bit će to fudbaleri ili Osasune ili Barcelone.

Carlo Ancelotti i ekipa su zadovoljni napustili stadion Al-Awwal, pa je sada vrijeme za odmor i razmišljanje o nedjeljnom dvoboju. Real će svakako htjeti da osvoji trofej i imat će realne i dobre šanse, bez obzira ko bude na suprotnoj strani terena.

Nije tajna da većina fudbalske javnosti priželjkuje novi El Clasico, ali Kraljevi su spremni i za eventualni još jedan takav okršaj sa rivalom koji ionako ove sezone ne igra svoj najbolji fudbal i nalazi se u određenoj krizi.

Ancelottija raduje to što mu se vraćaju igrači, što je tim sve kompletniji, ali i kvalitetniji i spremniji, a trenutno mu je najveći problem pozicija na golu. Odavno nema teško povrijeđenog Thibauta Courtoisa, pa su mu opcije Kepa Arrizabalaga i Ukrajinac Andrej Lunin.

Kepa je sinoć stao na gol, ali definitivno se nije proslavio. Naročito je kriv kod trećeg gola, pa je baskijski golman možda sam sebi presudio.

Oglasi

Kako javlja madridski Defensa Central, ova utakmica bi mogla obilježiti njegovu budućnost na Santiago Bernabeuu, a predsjednik kluba Florentino Perez bit će prisiljen tražiti novog golmana ili se uzdati u Ukrajinca.

Ovaj neuspjeh Kepe Arrizabalage mogao bi biti presudan s obzirom da je na posudbi i da mu nije zagarantovan ostanak sljedeće godine, pa ovakve izvedbe ne pomažu, što dobro zna i on sam, ali i Perez i Ancelotti.

"Kod prva dva pogotka nije mu pošlo za rukom, a kod trećeg mu je malo zasmetao Moratin skok. Za finale... vidjet ćemo. Ili Kepa, ili Lunin," rekao je Ancelotti i tako dao naslutiti da bi mogao golmana Chelseaja poslati na klupu.

Lunin seli na gol?

Sada treba pričekati vikend kako bi saznali konačnu odluku Carla Ancelottija, iako sve ukazuje da će on ovaj put više vjerovti Ukrajincu.

A dosta nemira unijela je objava Luninove supruge Anastasije Nastasice, koja je objavila fotografiju na kojoj grli supruga uz poruku: "Bez sumnje, broj 1".

Ona je u međuvremenu izbrisala post, ali se već uveliko dijeli na društvenim mrežama i jasno poruka je bila kao provokacija za Kepu čije loše intervencije Anastsiji očito donose zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interesantno da je naredni rival Realu upravo Atletico, kojem će gostovati 18. januara u Kupu kralja, a tri dana kasnije dočekuje Almeriju u nastavku laligaške sezone u kojoj Kraljevi žele ostati na vrhu i postati prvaci, te oduzeti titulu iz posjeda svog mrskog rivala Barcelone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi