Bojo na današnjem potpisu ugovora

Kreće u nove izazove

Bojo se razišao sa Igmanom, a već danas ima novi klub

Samir Mlaćo

Jučer je Petar Bojo i zvanično raskinuo saradnju sa FK Igman Konjic, a već danas pronašao je novi klub. Bojo je želio krenuti u nove izazove i skrasio se u Makedoniji.

Kako je potvrđeno za SportSport, ovaj 26-godišnji vezista novi je član makedonskog tima Voska Sport iz Ohrida.

Radi se o timu koji je osmi na tabeli u prvenstvu, a igra i polufinale Kupa Makedonije, što je poseban izazov za ovaj klub.

Bojo je u protekloj polusezoni za Igman upisao 18 nastupa uz dva pogotka, a dodao je i jednu asistenciju. Stigao je iz HŠK Zrinjski, a prethodno je nastupao i za FK Željezničar, FK Mladost Doboj Kakanj, NK Vitez, NK Široki Brijeg. Jedan period karijere proveo je u češkoj Jihlavi.

Petar Bojo FK Igman Pozicija: MF

Statistika

18 nastupa
7 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
2 golova

Sa Zrinjskim je osvojio i naslov prvaka naše zemlje, a sada ga izazov očekuje u veoma zanimljivoj makedonskoj ligi. Lider u Makedoniji je Struga sa 39 osvojenih bodova, dok Shkupi ima 38, a Shkendija 35.

U Igmanu aktivni ove zime

Pored Boje, Igman su do sada napustili i Vahidin Alešević, te Darko Bodul, dok su nova imena Adin Bajrić, Omar Beća i Arman Džanković.

Sigurno tu neće biti kraj pojačanjima, a dodatni problem za Edisa Mulalića jeste što u prvom kolu nastavka sezone ne može računati na Stefana Denkovića, Enesa Sipovića i Ivana Đorića, koji su suspendovani zbog kartona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ni sam Mulalić neće biti na klupi zbog tri žuta kartona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.