Tri odlaska iz Igmana, ali i veliki problem pred prvo kolo nastavka sezone
Bodul je pokazao svoje kvalitete, ali neće ostati u Konjicu

Igman će biti itekako oslabljen zbog kartona

Tri odlaska iz Igmana, ali i veliki problem pred prvo kolo nastavka sezone

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

U FK Igman Konjic je radno. Edis Mulalić je održao prozivku, a sada je potvrđen odlazak trojice nogometaša iz prvog dijela sezone.

Kako je SportSport i najavio, iskusni Darko Bodul odlučio je dići sidro, a učinio je to sada i Petar Bojo te Vehudin Alešević.

Oni su potpisali sporazumne raskide ugovora i neće biti stanovnici Konjica. Špekuliše se da će Bodul možda i ostati u Premijer ligi naše zemlje, dok će Bojo vjerovatno potpisati za jedan od klubova iz regiona, no očekuje se zvanična potvrda.

Kada je u pitanju Alešević, on je u prvom dijelu sezone u prvenstvu upisao tek četiri utakmice, uz skromnih 45 minuta.

"Hvala, momci!

Darko Bodul, Petar Bojo i Vehudin Alešević potpisali su sporazumni raskid saradnje sa FK Igman Konjic.

Oglasi

Darko Bodul
Darko Bodul FK Igman FK Igman Pozicija: MF

Statistika

15 nastupa
10 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
2 golova

Ovim putem im se želimo zahvaliti na učinku u dresu boje srca, te profesionalnom odnosu prema klubu. Momci, hvala vam i sretno u budućnosti!", stoji u objavi FK Igman Konjic.

Kada su dolasci u pitanju, od novajlija sa Igmanom su za sada Omar Beća, Armin Džanković i Adin Bajrić. Špekulisalo se da će put Konjica možda i dvojac iz FK Željezničar Hamza Gasal i Benjamin Šehić, ali oni su se jučer odazvali prozivci na Grbavici i za sada su članovi kluba sa Grbavice.

Veliki problem pred drugi dio sezone

Čelnicima Igmana je veoma bitno da zadrže sjajnog Stefana Denkovića koji je najavio mogući odlazak, no za sada je u Konjicu. Istovremeno, Edis Mulalić i Zajko Zeba tragaju za pojačanjima, a ko će doći u Igman ostaje da se vidi.

Problem za stručni štab Igmana svakako su i kartoni iz prvog dijela sezone.

Tako će u duelu protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak NK GOŠK Gabela Igman biti bez Enes Sipovića koji je isključen protiv FK Velež i dobio je dvije utakmice suspenzije, dok zbog trećeg žutog kartona neće biti Ivana Đorića i Stefana Denkovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o veoma bitnim igračima za Edisa Mulalića koji već sada mora praviti tim za prvo kolo nastavka bez navedenog trojca.

Mulalić također neće biti na klupi jer mora odraditi kaznu zbog tri žuta kartona, a nije bio na klupi ni u Mostaru. Tada se radilo o kazni zbog crvenog kartona.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi