Igman počeo sa pripremama, trojica novajlija, blizu još jedan odlazak
Bojo se danas nije pojavio na prozivci, te vjerovatno kreće u nove izazove

Mulalić danas održao prozivku

Igman počeo sa pripremama, trojica novajlija, blizu još jedan odlazak

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Igman je danas počeo sa pripremama za drugi dio sezone Premijer lige.

Prozivka je obavljena u 13 sati, a već smo ranije najavili da tim iz Konjica napušta iskusni Darko Bodul. To se danas obistinilo, a od novajlija pojavili su se Armin Džanković, Adin Bajrić i Omar Beća.

Beća je prošle polusezone nosio dres Željezničara, a zatim raskinuo saradnju i sada će ponovo sarađivati sa Edisom Mulalićem.

Ipak, rubrika odlasci, ali i dolasci nije završena. Na današnjem treningu nije bilo ni Petra Boje koji bi mogao napustiti Konjic.

Mulalića sigurno očekuje mnogo posla u drugom dijelu sezone                                                                                                                                                         

Bojo je u Igman stigao iz Zrinjskog i poslije neugodne povrede vratio se na na najbolji način. Upisao je 18 nastupa u polusezoni iza nas, a bio je i strijelac u duelima sa Željezničarom i Slogom Meridian.

Ipak, sada će prema svemu sudeći napustiti tim iz Konjica i krenuti u nove izazove, no sve će biti jasnije u narednim danima.

Oglasi

Bojo je u našoj zemlji nosio i dres Širokog Brijega, te FK Mladost Doboj Kakanj i FK Željezničar, a svojevremeno je bio i mladi reprezentativac naše zemlje. U dosadašnjoj karijeri osvojio je i jednu titulu prvaka, a bilo je to sa HŠK Zrinjski u sezoni 2021/22.

Težak raspored može da brine

FK Igman je polusezonu završio na 11. mjestu, mjestu koje trenutno vodi u niži rang. Ono što Edisa Mullaića dodatno može da brine jeste raspored u naredne četiri kola, a onda će biti poznat ostatak, prema stanju na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman će ugostiti GOŠK na otvaranju drugog dijela sezone, a zatim slijede tri izrazito teška meča. U goste će Zrinjskom, a zatim ugostiti Široki Brijeg, da bi u 22. kolu rival FK Sarajevo na Koševu.

Kao uvertiru za drugi dio sezone Igman će odigrati meč osmine finala Kupa BiH protiv Sloge u Doboju.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi