Luka Menalo karijeru nastavlja u Celju.

Sudbina je tako htjela

Luka Menalo potvrdio gdje nastavlja karijeru i debitovat će, vjerovali ili ne, protiv GNK Dinamo!

Eldar Ganibegović

Bh. reprezentativac Luka Menalo ima novi klub. Karijeru će nastaviti nedaleko od Hrvatske, a debitovat će najvjerovatnije upravo protiv GNK Dinamo Zagreb.

Luka Menalo je zapostavljen od strane Sergeja Jakirovića na Maksimiru i bilo je očekivano da će ove zime promijeniti sredinu, te otići u novi klub gdje će imati minutažu.

Bilo je razgovora s Rijekom, kao opcija spominjala se i Turska gdje igra dosta bh. fudbalera, no na kraju je izbor pao na Sloveniju. Dakle, kako je SportSport i najavio, napusio je ove zime Dinamo.

GNK Dinamo Zagreb Menala poslao u NK Celje

Ovaj Višićanin na kraju je otišao u NK Celje. U slovenački klub stigao je kao posuđen igrač.

Za SportSport je Luka Menalo potvrdio da je danas trenirao s novim klubom na pripremama u Rovinju, te da je na posudbi do kraja sezone.

Celje, koje korača ka tituli u Sloveniji, imati će pravo otkupiti njegov ugovor na kraju sezone. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati.

Zanimljivo je spomenuti i to kako će debi Luka Menalo za novi tim imati upravo protiv Dinama. Sutra ova dva tima igraju prijateljsku utakmicu i vidjet ćemo hoće li Menalo dobiti neki minut.

Menalo, koji je inače rođen u Splitu, karijeru je počeo u Čapljini. Igrao je za Široki Brijeg kada je prvi put pozvan u reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kojoj je na 15 nastupa postigao tri gola.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Godine 2018. dolazi transfer u Dinamo. Bio je na posudbama u Slaven Belupu, Olimpiji i Rijeci, te je ovo četvrta.

U karijeri je osvojio kup BiH sa Širokim Brijegom, dva hrvatska Superkupa i tri naslova prvaka s Dinamom, a ostaje da vidimo da li će se zlatom okititi i u Sloveniji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.